Que molts països s'han pres la pandèmia del coronavirus com una guerra ho sabem molt bé. No cal anar molt lluny per sentir tota mena d'expressions militars al voltant de la tragèdia sanitària. Però hi ha una altra guerra associada, la de les xifres. Sembla que maquillar-les atorga medalles, trofeus i distincions per lluir-los en ves-a-saber quines reunions d'estadistes internacionals, i de passada, fer veure a la població que estan governats per superherois. Ara bé, més que honors, el que generen algunes maniobres és incredulitat i repugnància. I el President de Xile, Sebastián Piñera, ha reclamat el seu tros de pastís en aquesta competició trist i censurable.

Sebastián Piñera recompte recuperats coronavirus @AgenciaElVigia

El gabinet de Piñera esgarrifa el món amb el seu particular mètode per comptabilitzar pacients de Covid-19 "recuperats": "por consejo de expertos internacionales, tenemos 898 pacientes que han dejado de ser contagiantes. Estas son las personas que han cumplido 14 dias desde el diagnóstico o que desgraciadamente, han fallecido". No és pas una broma, sinó la declaració oficial de tot un President. Unes paraules que han deixat estabornit Gonzalo Boye, nascut a Xile, i que només pot pronunciar tres paraules que representen a molts ciutadans, siguin xilens, xinesos, espanyols o de Moçambic: "me da vergüenza"

Gonzalo Boye ACN

Gonzalo Boye ACN

Podríem afegir moltes reflexions al voltant d'aquesta bajanada de Piñera. Però ni tan sols mereix això, per respecte envers les víctimes, als sanitaris i als operaris de les funeràries. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat