Sempre s'ha dit que els còmics tenen una doble virtut: provoquen rialles i atacs de riure incontrolables i alhora, molt sovint, tenen el sa costum d'emocionar-nos i commoure el personal com ningú.

És el que té l'humor, que et fa anar per la vida amb un somriure d'orella a orella i t'ajuda a passar mals tràngols fent que situacions complicades ho siguin menys amb la teràpia del riure.

bertoromero 110258863 908395482998583 3109585859844635301 n

Berto Romero / @bertoromero

"Reír es la única salida", que diu la samarreta que Andreu Buenafuente li va regalar a en Berto Romero. Però també ho és fer actes i gestos de cara als altres, sobretot, els que més ho necessiten. I el còmic català acaba de donar una lliçó que tant de bo molts altres seguíssim, cosa que aniria molt i molt bé.

Fa temps que la Generalitat de Catalunya va engegar una campanya per donar sang. I un dels hospitals on es pot fer, i que rebran amb les mans obertes l'ajuda, és el Clínic de Barcelona. Fins allà ha anat Berto, commovent amb el seu gest a tots els professionals del centre que l'han atès. I més, en un moment més necessari que mai: "Avui, a l'Hospital Clínic. Gràcies sempre Berto Romero per la teva ajuda. Tenim a tocar un pont llarg i les vacances de Nadal, quan acostumen a baixar les donacions. Si pots donar sang, busca el teu punt de donació més proper i apunta't". I això és el que ha fet ell:

Berto Romero, en una llitera de l'hospital, envoltat de 9 professionals del centre, doctores i infermeres, en una imatge emocionant i un exemple a seguir.

Ell, però, no s'ha pogut estar de fer el que sempre porta dins: humor: "Aunque parezca que me han secuestrado, ha sido un placer ir a donar sangre":

Un gest que ha tocat la fibra als seus seguidors, que li han agraït profundament l'exemple que ha donat. Alguns, fent broma, com ell. D'altres, profundament emocionats:

Facin com ell.