En aquest país hi ha una sèrie d'HUMORISTES en majúscules, que són una debilitat per a molta gent. I un d'ells és, sens dubte, Berto Romero. I si Berto Romero fa alguna de les seves paròdies de personatges coneguts, la combinació no pot ser millor. Buenafuente ho sap i aquest dimecres a Late Motiv li va donar molts minuts de televisió que van provocar les rialles en els espectadors de plató i de casa. Bon ull del programa en triar el personatge de moda del moment -Rufián a banda-. Una meravellosa imitació d'un Freddie Mercury desbocat, hilarant, tronat, passat de voltes, irreverent, embogit, llengut i descarat, aprofitant l'èxit de taquilla i crítica de la pel·lícula Bohemian Rapsody.

Entrant a plató com els grans, cantant el We are the champions damunt una tarima i amb un dels seus looks més reconeixibles, texans blancs, esportives blanques i minisamarreta blanca ensenyant melic, Romero Mercury va ser un col·laborador incontenible que no va treure el peu de l'accelerador davant d'un Buenafuente que amb prou feines podia aguantar el riure.

berto mercury5

Movistar+

Tocant l'entrecuix dels càmeres o dels homes del públic, refregant-se el micro pel paquet, tocant-li el cup al seu cap, pujant i baixant les escales del plató, estirant-se al sofà, fent un "choque de dientes" amb Buenafuente... 

berto mercury4

Movistar+

Un desplegament físic... i mental, amb el còmic ficat 100% en el paper i més mordaç que mai, amb broma incorporada cap al primer secretari del PSC, Miquel Iceta: "El actor que hace mi papel en la peli llevaba dientes postizos, con lo fácil que hubiera sido echar las encías para atrás. Podrían haberle dado mi papel a ese actor catalán que hace de mí", diu Berto. "¿Berto Romero?", pregunta Buenafuente. "No, Miquel Iceta", respon ell, en al·lusió al famós Don't stop me now que es va marcar Iceta en l'arrencada de les eleccions catalanes el 2015:

Brillant també va ser quan va confessar que el tema "Barcelona", amb Montserrat Caballé, formava part d'un disc conceptual dedicat a d'altres ciutats espanyoles: "Salamanca, tiene una universidad. Salamaanca, y no se come mal". O "Alcobendas, está cerquita de Madrid. Alcobeendas, en diez minutos estás aquí". O "La Coruña, parece que hablan portugués. La Coruuuña, pero no lo es".

berto mercury6

Movistar+

El que menys ha agradat del film sobre Queen a alguns, és que passa de puntetes pels aspectes més sòrdids de la vida de Mercury, com els excessos amb les drogues. Però ha arribat Berto per arreglar-ho: "Ahora hay mucha corrección política. Yo antes daba fiestas con enanos que llevaban bandejas de farlopa y eso era muy loco". Un show de 15 minuts del que tothom parla:

Freddie Mercury i Queen, uns mites. Igual que Berto Romero, "The King".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat