'Cría cuervos...' La dita castellana segurament és al cap de Belén Esteban en comprovar que, una vegada més, ha estat traïda per una amiga i excompanya de feina. No, no parlem de Rosa Benito, amb la que va partir peres després que la dona d'Amador Mohedano marxés de 'Sálvame'. Parlem d'un altre rostre molt popular de l'univers Telecinco, i que ha passat de lucrar-se a diversos programes de la casa a escopir-los en la cara sense miraments. Bé, els hi escup a ells i a mitja humanitat: es tracta d'Ylenia Padilla, desapareguda en combat de la petita pantalla però aspirant a nova estrella de les xarxes socials. La seva recepta per triomfar a l'univers virtual és bàsic: atacar, atacar i atacar. Feministes, Irene Montero, Mediaset, Belén Esteban... la llista va creixent a mesura que passen les hores. 

Padilla ha fet un canvi radical en la seva vida, i pel que sembla ha apagat per sempre més la seva estrella de tertuliana i concursant de realities. Ja no l'interessa, no li dona rèdits. I ha vist que disparant contra el seu antic lloc de treball aconsegueix una repercussió similar. Això explica la repassada que ha fet al grup audiovisual, al que bateja com a 'Mierdaset': "De esos personajes de ‘telemierda’ no pienso nada. Lo he desintonizado de mi tele. Yo lo veía porque trabajaba ahí, facturaba. No pierdo mi tiempo en ver esa basura, hago otras cosas”. Una veritat a mitges, perquè parlar, en parla.

Ylenia Padilla @Ylenia santana

Ylenia Padilla / @Ylenia_santana_ 

Anabel Pantoja Ylenia Belen Esteban selfie mòbil GTRES

Ylenia Padilla, Belén Esteban i Anabel Pantoja quan tot eren flors i violes / GTRES

La Ylenia tindrà les seves raons per expressar-se en aquests termes, però el perquè de tanta rancúnia no queda del tot clar. Per posar un exemple: Karmele Marchante va tenir una sortida molt conflictiva de 'Sálvame', un programa que li va fer la vida impossible. És normal que, quan els recorda, ho faci amb una llengua esmolada i molts comptes pendents​. Però el cas de la de Benidorm és molt més confús: l'han tractada com a una reina a 'Viva la Vida' o 'GH VIP', i ella sempre va deixar-se la pell per fer xou i generar contingut. Alguna cosa es va trencar i va canviar de bàndol. Va explicar unes raons però les va esborrar a l'instant. Ara el discurs és radicalment diferent: "Me han estado llamando hasta agosto para levantar la audiencia del ‘Sálvame’ ese de mierda. ¿Sabes qué hice? Bloquearles a todos”.

Segons ha dit a través del seus directes incendiaris, no tornarà a Telecinco perquè "no voy a estar comiendo ojales y haciendo el imbécil”. A més a més, no té gaire estima pel públic que la seguia: "Gente que vive de ver la telebasura y se gasta todo su dinero en la telebasura. Alucinante". Quan cobrava generosament, però, la música i la lletra eren unes altres. També cap a Belén Esteban, la seva gran defensora, amiga, companya, confessora. Ara només té retrets, perquè bàsicament "ya no me llama", i diu que sempre troba alguna excusa per no quedar. En fi, no volem ser agosarats, però potser intuïm el perquè. La Belén tindrà molts defectes, però ximple no és. Ni desagraïda. I fer costat a algú que deixa verds als teus companys, la teva feina i el teu entorn no és la millor manera d'afavorir una relació estable i sana. Ves a saber. Aquests són alguns dels discursos de Padilla.

Belén Esteban cara final documental Telecinco

Belén Esteban al·lucinant / Telecinco

Ylenia Padilla, Telecinco

Ylenia Padilla a 'Viva la Vida' / Telecinco

Una cosa tenim clara: si la Belén i la Ylenia es veien poc, ara es veuran molt menys