El dia, la setmana i el mes han començat amb una notícia bomba: l'expresident del Barça, Josep M. Bartomeu, detingut pels Mossos en l'operació coneguda com 'Barçagate', segons ha avançat la Cadena Ser. Juntament amb Bartomeu, tres persones importants del club també han estat detingudes: el CEO Òscar Grau, el cap dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti i  l'exassessor de la presidència i mà dreta de Bartomeu, Jaume Masferrer.

Bartomeu Barça FC Barcelona

Josep M. Bartomeu (FC Barcelona)

El 'Barçagate' se centra en la contractació per part de la directiva de Bartomeu d'un conglomerat d'empreses (NS Group), de la qual forma part I3 Ventures, que va dur a terme campanyes de desprestigi contra opositors a l'anterior junta i fins i tot contra futbolistes del propi club. Però qui sap si haurà alguna cosa més. L'escàndol ja ha arribat a tots els racons del món en pocs minuts. Algun candidat a les eleccions de diumenge, com Joan Laporta o Toni Freixa, han opinat, també ho han fet persones com Xavier Sala-i-Martin:

En l'àmbit dels mitjans de comunicació, també són moltes les reaccions de sorpresa després de la impactant detenció d'aquest matí. Periodistes esportius, presentadors, programes, hi han dit la seva, com la reacció de Jordi Basté en directe ("Portem un temps que les coses s'han fet, no malament, pèssimament. I més encara. Dos i dos són quatre. Si el CEO i el màxim responsable del departament jurídic, és lògic que també ho estigui Bartomeu. La santíssima trinitat del club"), o de tants altres.