Fins fa dos anys, l’Alba Farelo treballava en un forn de pa del seu poble. Poc podia imaginar aleshores la cantant de Vilassar de Mar que li faltava ben poc per convertir-se en una estrella musical internacional, coneguda per tots amb el nom de Bad Gyal. Aquest estiu, l’artista del Maresme ho ha petat en un munt de festivals: l’Arenal Sound, el Riverland Festival, el Dreambeach Villaricos... el seu èxit és tan colossal que ja ha signat contracte amb Interscope i amb Aftercluv, totes dues de la casa Universal. Una carrera meteòrica que té l’origen en uns videoclips amateurs de trap català que Farelo va gravar a mitjans del 2016 i que de seguida van agafar volada.

bad gyal acn 3

ACN

A l’abril del 2016, l’Alba Farelo va plantar la llavor del fenomen Bad Gyal. Ho va fer amb la cançó ‘Pai’, que és la versió en català del hit mundial ‘Work’ de Rihanna. Un tema que parla dels diners i que sona així:

El tema ‘Pai’ de la Bad Gyal ja compta amb gairebé 3 milions de reproduccions a YouTube. Molts d'aquests, fans enganxats a aquest tipus de música. Tot i que també hi deu haver tafaners que s'han empassat el vídeo per veure casa seva (atenció a l'escena de la banyera!). Xifres de diva que es repeteixen a la resta dels videoclips que l’Alba Farelo va gravar just quan començava. ‘Indapanden’ ja té 4,3 milions de visualitzacions, ‘Leiriss’ 1,3 milions i ‘No pierdo na’ 850 mil. Totes elles en català:

Qui diu que la música en català no ven?