"De petita volia una família perfecta, com les que surten a la tele". Amb aquesta ironia comença l'estrena més exitosa d'una sèrie a TV3 en anys. Benvinguts a la família va fer un increïble 25,8%. Per entendre l'abast de l'èxit cal recordar que el primer i esperat capítol de l'última temporada de Merlí va fer un 17,4% al setembre. La sèrie ja ho anuncia a la primera frase: capgirar les famílies d'anunci de llet per esmorzar. La transversalitat també recau en la tria dels actors i Melanie Olivares, la prostituta d'Aida a Telecinco, es passa a un català oral mai escoltat abans en un personatge protagonista en 35 anys d'història de TV3. El xava regna i ha de ser així en l'única ficció que estrenarà TV3 el 2018.

image002 (1)

TV3

Per existir TV3 ha d'arribar a encara més llars, ser imprescindible per més catalans. L'única manera de seguir és agradar molt, i així ho ha fet la sèrie de Filmax, última productora que farà una ficció a TV3 si les coses no canvien. La fórmula és com Médico de familia però al revés: una família sense figura paterna, amb una mare desesperada, fills tarats i Yolanda Ramos fent de Yolanda Ramos. Una sacsejada als actors que sempre surten a TV3. Només Nao Albet és un clàssic de la casa i no té res a veure amb el seu paper a Vendelplà. L'audiència no enyora Merlí. Però a la primavera ja no hi haurà cap sèrie nocturna a TV3. Tot seran programes com Al cotxe!.

Laura Rosel 1 copy

TV3

Eloi Vila i un vehicle elèctric és el més barat mai emès al prime time a TV3 i la jugada va sortir rodona: un 10,3%. Va superar gairebé tota la competència, fins i tot la pretesa sofisticació de Bertín Osborne que ni amb Falete va destacar (7,3%). Tret de Operación triunfo, que va aconseguir un esplèndid 22%, el bon rotllo de Vila amb presentadors de la casa, ahir Rosel i Pou, va simbolitzar la resistència a perdre TV3. Si Vicent Sanchis no té diners, els seus espectadors miraran programes barats si són dignes i estan ben fets. Al cotxe! aconsegueix el que es proposa i marca el camí de la TV3 post-168 milions de Montoro. 8 al dia amb dues entrevistes estel·lars, Enric Millo i Roger Torrent, es queda en un pobre 2,8%. Fred polar a 8tv.

8 al dia 8tv

8tv

Els matins (15%) enyoren Lídia Heredia que es recupera d'una lesió de genoll que la mantindrà setmanes fora d'antena. Susanna Griso se n'aprofita i amb els habituals convidats anti-independentistes, com Carlos Sainz, guanya el matí (15,9%). A la tarda Ruth i Vador enceten el compte enrera dels 10 últims programes a TV3 amb un 13,1% per sota de Sálvame que fa un 15,8%. És Està passant qui fa líder TV3 amb el seu habitual 18,3%. La proposta del president Torrent per reunir-se amb Rajoy va ser interpretada així abans del TN vespre.

esta pasasat.tv3

TV3

La tele catalana low cost s'aproxima. Programes més barats que exigiran més enginy que focs artificials. Una bona mostra és reposar L'escurçó negre com ha decidit amb bon criteri 8tv. L'audiència encara no ho sap (0,7% el primer capítol) però aquest és el camí. Les tres bes: bo, bonic i barat. Si algú en sap de B és Rajoy.