Un dels invents que són obra del diable són els ascensors. Els moments més tensos del dia s'han viscut, sens dubte, dins aquestes quatre parets. Qui no s'ha trobat amb un veí a qui no té ganes de veure? Qui no ha estat a punt d'entrar en combustió per la tensió generada un cop s'ha acabat la miniconversa: '"Sembla que avui farà mal temps"... "Doncs sí"'? Coincidir en un ascensor amb segons qui pot generar-te un estat de neguit per la resta del dia. I avui, els que han viscut aquesta curiosa coincidència són dos polítics totalment oposats, Pablo Iglesias i Santiago Abascal.

abascal crosses efe

Efe

pablo iglesias abril 2019 efe

Efe

Si el líder ultra no hagués tingut la pota ranca, probablement hagués pujat a peu fins a la seva destinació amb tal de no coincidir amb Iglesias. "Eres el enemigo, un villano y el infierno mismo. Te combatiremos en las universidades, en las urnas, en los tribunales y en todos los lugares en los que pretendas dar tu pérfida batalla. Cuando quieras y donde quieras", era la chulopiscinesca amenaça de l'oracle feixista de Vox en una carta oberta dedicada a Iglesias. "Espero que no me haga responsable de las hemorroides que pueda tener", li dedicava, al seu torn, el líder de Podemos al de Vox. Doncs 'donde quieras' no deu englobar els ascensors, perquè tots dos han coincidit aquest divendres en el del Congrés, tal i com ha enregistrat la periodista Maite Loureiro.

ascensor iglesias abascal

Iglesias ha anat a la Cambra Baixa per presentar les seves credencials com a diputat electe per Madrid. Abascal, per acompanyar el gruix dels diputats de Vox. De què han parlat? D'hemorroides? Del temps? Del final de Game of thrones? De què passarà el 26 de maig? No... D'anar al fisio. En veure'l amb crosses, Iglesias li ha dit a Abascal: "Deberías ir al fisioterapeuta”. I què li ha respost aquest?: “Todavía no he ido. Los vascos somos así”. Instants després, l'ultra declarava: “Es importante mantener la cordialidad aunque otros líderes políticos hayan convocado alertas antifascistas”. 

Demanem que a partir d'ara, les sessions al Congrés que ofereixen les televisions incorporin en la seva escaleta el que passi dins els ascensors. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat