Els qui han treballat en això, saben que el món de l'hostaleria és molt esclau. I que els qui volen guanyar-se la vida amb això han d'invertir moltes hores i molts diners sense tenir la certesa que l'esforç vagi a tenir la seva recompensa. Ho sap bé el xef estavella Dani García, un autèntic mestre de la cuina que ha hagut d'enfrontar temps difícils, com vendre el seu propi cotxe, malgrat tenir tres estrelles Michelin.
Ser un xef de renom tant a nivell nacional com internacional és tota una gesta. Requereix una gran responsabilitat, dedicació i, sobretot, passió pels fogons. Els clients que s'aventuren a provar les seves creacions esperen sempre el millor, i això significa que el xef ha de ser sempre present. Aquesta és la realitat per a xefs amb estrelles Michelin.
Als seus 47 anys, Dani és un veritable tità al món culinari. El seu viatge a la cuina va començar als 17 anys, i als 21 ja estava aprenent d'un dels grans, Martín Berasategui, després de graduar-se a l'Escola d'Hostaleria de Málaga La Cónsula, allà per 1996.
Dani García assegura que els beneficis no sempre responen a l'esforç invertit
Van passar cinc anys des dels seus inicis fins que el 2001 va començar a aconseguir els primers èxits i reconeixements que premiaven el seu esforç i talent. I el punt culminant va arribar el 2021, quan va trencar rècords en rebre dues estrelles Michelin de cop al seu restaurant Smoked Room, un èxit que no es veia des de 1936.

Però darrere dels aplaudiments i els reconeixements s'amaga una realitat menys lluent. Dani García va revelar en una entrevista en 'El Hormiguero', amb Pablo Motos al comandament, els sacrificis i problemes econòmics que ha enfrontat al seu camí. Mantenir l'excel·lència culinària i el personal de qualitat implica una inversió gegantina que no sempre es tradueix en guanys.
Va haver de renunciar al cotxe per arribar a fi de mes, però ara té més de 20 restaurants
"El món de l'alta cuina no s'assembla a cap altre àmbit professional", explicava Dani. "La recompensa econòmica no està necessàriament vinculada a l'esforç, al treball o al reconeixement que pugui tenir un xef", afegia. "No perquè tinguis més reconeixement o estrelles significa que guanyaràs més diners", subratllava. I després, va revelar una anècdota sorprenent: "Hi va haver un any i mig o dos en els quals ni tan sols tenia un cotxe perquè no arribàvem".
Però malgrat les dificultats econòmiques, aquest xef no es va donar per vençut. Actualment, el Grup Dani García gestiona més de 20 restaurants, ocupa més de 1.200 persones i la seva influència culinària s'estén per més de sis països.