Ariadna Gil als 50 anys ja és moltes coses: actriuassa, mare de Violeta i Leo amb l'escriptor David Trueba, actual parella d'Aragorn, Viggo Mortensen, l'heroi del Senyor dels anells. I últimament més coneguda com a filla d'August Gil Matamala, advocat defensor dels Drets Humans de llarga trajectòria antifranquista i independentista destacat, fins al punt d'anar a les llistes de la CUP al Parlament. "La cultura era present a casa", diu Ariadna Gil a Eloi Vila durant un dels trajectes Al cotxe! (TV3, 5,5% d'audiència). "El meu pare diu que ara és el moment en què més cas li fan de la seva vida. El van a buscar perquè opini. Un pare així marca. Va optar per ser advocat i hauria estudiat Història de l'Art. Algú havia de treballar i lluitar".

August Gil Matamala i David Fernandez - Sergi Alcàzar

August Gil Matamala (foto: Sergi Alcàzar)

Ariadna Gil acaba amb el mite de la mare i actriu absent sense fer de mare: "No he estat absent pels meus fills perquè hi ha molts mesos en la feina d'actriu que no treballes. I a vegades he decidit que no era el moment, he renunciat a feines però no era una renúncia". La seva filla Violeta Trueba també fa d'actriu i ho tenia molt clar. Li va dir a la seva mare "No tinc pla B". Ariadna Gil, sota el focus, i també un ull al pare, la parella i la filla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nuria (@nuriahc) on

Ariadna Gil fa 20 anys que viu a Madrid i no ha estat allà objectiu dels paparazzi, fins i tot quan va trencar amb el pare de les seves filles, David Trueba, per enamorar-se d'una estrella mundial, Viggo Mortensen. Ariadna Gil trenca el tòpic que Barcelona és el paradís per als famosos que volen passar desapercebuts: "A Madrid ha pogut passar més desapercebuda per a la premsa que a Barcelona. Quan em vaig quedar embarassada de la Violeta vaig tenir molta atenció mediàtica. Vaig pensar que parir a Barcelona seria més discret però aquí com que hi ha menys persones noticiables teníem tot de periodistes a la porta de casa i de l'hospital i vam haver de fer roda de premsa a la clínica". 

ariadna gil TV3 ok

TV3

Vila li diu que està molt bé als 50 anys. Ariadna: "Ja vaig passar la crisi dels 40, de llibre. No se sap mai perquè les crisi t'arriben com una òstia. Però ara no veig venir cap crisi i m'agrada fer-me gran com a actriu tot i que hi ha menys papers. El que perdo per una banda, menys papers, ho guanyo per l'altra: transmets més, pots anar més lluny". Al maig estrena El dolor al TNC, on ja va fer teatre en català durant l'època inicial de Flotats. La gavina de Txékhov de fa 22 anys encara perdura als espectadors catalans. Qui vulgui gaudir d'una de les millors actrius del país, en català al Teatre Lliure: Jane Eyre, una autobiografia. Fins diumenge.