Ares Teixidó (Lleida, 30 anys) ha estat un dels fitxatges estrella de TV3 amb l’arribada del 2017. Tot i no haver passat abans per la televisió pública catalana, té un extens currículum a la petita pantalla. Amb 18 anys va fer les seves primeres passes a La Manyana TV, canal lleidatà per excel·lència, per després esdevenir una cara habitual de Canal Català TV. L’any 2009 va fer el salt a Madrid, on hi ha fet de reportera, col·laboradora i presentadora. La participació a Gran Hermano VIP va representar un punt d’inflexió a la seva carrera, que va dur-la a allunyar-se de Telecinco al cap d'un temps. Ara presenta el Tot o res, concurs de cultura general, a TV3, a més de treure el cap setmanalment a Zapeando, espai d’entreteniment de La Sexta. L’Ares afirma que està més feliç que mai.

Ares Teixidó-Roberto Lázaro_01

Amb 30 anys acabats de fer, Ares Teixidó ha fet realitat el seu somni?

Arribo als 30 anys en el millor moment personal i professional, així que estic encantada, no em puc queixar. Només espero que duri molt de temps.

Què ha representat fitxar per TV3, canal que li quedava pendent?

Imagina’t... Per a mi és tot un orgull com a catalana formar part d’aquesta casa. Estic molt feliç, m’encanta el programa i estic molt còmoda amb el format. Cada dia gaudeixo més del Tot o res.

Telecinco t’encamina a un determinat perfil de programes, i jo vaig agafar un altre camí

Pensava que el seu pas per Telecinco evitaria que trepitgés TV3?

Passar per Mediaset t’encamina a un determinat perfil de programes, i jo vaig agafar un altre camí. Finalment he demostrat que tenint molt clar el que no vols fer, pots arribar on vols. He tingut paciència durant dos anys [va participar a Gran Hermano VIP l'any 2015], i ara sóc aquí.

 

El millor i el pitjor d’haver passat per Gran Hermano VIP.

Ser concursant de Gran Hermano és una cosa única, que molt poca gent pot explicar. Jo volia viure aquella experiència, i per què no? Me'n sento molt afortunada. La cosa negativa és el patiment de la família i de la gent que t’estima, que no ho porta bé.

Es tracta diferent els professionals depenent del mitjà? 

Sí i no, depèn com t’ho miris. Però puc assegurar que a tot arreu hi he estat molt còmoda i contenta. No en tinc cap queixa. Jo sempre m’enduc allò bo dels llocs on vaig. Ara mateix són TV3 i Atresmedia, i no penso en res més.

La meva família va patir molt quan jo era a Gran Hermano

Precisament acaba de fitxar per Zapeando, un programa d’humor. Quin format prefereix?

La meva prioritat és el Tot o res, programa diari al qual dedico moltes hores de la meva vida. A Zapeando hi faig una col·laboració setmanal, on m’ho passo molt bé i hi ha un gran equip, però li dedico molt poc temps. És entreteniment, un altre món. Ara mateix, Tot o res.

Viu a cavall entre Barcelona i Madrid. Es fa un periodisme i una televisió diferents a tots dos llocs?

Jo crec que no. Per a mi la diferència és la ciutat. Barcelona m’ha donat una qualitat de vida que no m’ha donat Madrid, tot i que sempre hi he estat molt bé. La diferència és que aquí sóc a casa.

Telecinco està plena de catalans, mai no he tingut problemes per aquest tema

El procés sobiranista, i la consegüent tensió política, l’influeixen d’alguna manera?

No em vull pronunciar sobre això. A casa hi ha tres temes dels quals no se'n parla: política, futbol i Gran Hermano [riu].

En tot cas, ha tingut mai cap problema per ser catalana?

Res a destacar. He viscut llargues temporades a Madrid i no hi he tingut cap problema. És més, Telecinco, per exemple, està plena de catalans. Mai cap queixa, al contrari.

De què se n’enorgulleix i de què es penedeix de la seva carrera?

No en canvio res. Miro enrere i no hi ha res de què em penedeixi. Tampoc de Gran Hermano. Estic orgullosa de tot, perquè ha anat tal com jo volia. El millor? L’equip humà.

A casa hi ha tres temes prohibits: política, futbol i Gran Hermano

On es veu Ares Teixidó d'aquí uns anys?

Pensar on m’agradaria ser en el futur, implicaria no valorar on sóc. I com que ara estic tan bé, prefereixo plantar-me aquí. No m’agrada pensar en el demà, vull gaudir del moment, i centrar-me en el Tot o res. Tinc ganes de seguir molts més anys aquí, acompanyar els catalans moltes més tardes... i seguir repartint molts diners [riu].