Feia dies que el mateix Risto Mejide anunciava que aquest diumenge els espectadors veurien íntegra l'entrevista a Arcadi Espada al seu Chester. Una entrevista que va provocar que per primera vegada es fes fora del plató un convidat. Risto és llest, una ment lúcida, però fins i tot ell no va preveure que portar segons qui al seu programa pot tenir les seves conseqüències.

espada risto3

Cuatro

Mejide creia que convidava algú 'trampero', com ell mateix va definir-lo, algú que polemitza més com a voluntat provocativa un pèl impostada que per convicció. Però el mateix Espada li va negar la major, ell és així, diu, un periodista que fa bé la seva feina i que posa a lloc el que s'ho mereix. Això ho diu ell. Però el presentador va anar comprovant que davant seu tenia algú que fa temps que va oblidar uns mínims codis morals. Un dels fundadors de Cs va demostrar a ulls de tot el país, i del mateix Risto, que viu en un fangar d'indecència, deixant anar brossa per la boca contra les dones, les persones amb síndrome de Down o qualsevol que li serveixi per refermar el seu rol de macho alfa. A mida que avançava el programa, Mejide s'anava crispant cada vegada més per la persona amb la que compartia el sofà. Potser el chester serà molt confortable, però el presentador estava cada vegada més incòmode de tenir davant seu algú com Espada. Li va portar Lídia Falcón i Espada ho va aprofitar per menystenir-la. 

espada risto lidia falcon

Cuatro

La gota que va vessar el vas de la paciència de Risto va ser quan li va portar el pare d'un nen amb síndrome de Down, després que el convidat digués que aquests són "tontos, peores, enfermos" i que caldria denunciar els progenitors d'algú amb aquesta alteració genètica. Per què? Per les 'despeses que suposa a la sanitat pública'... Ni tenir davant el pare va estovar un Espada parapetat en una actitud miserable i mengelesca. Veure com parlava el periodista davant del pare va ser suficient pel presentador, que va fer el que tothom desitjava, fer-lo fora. Pots veure la seqüència sencera clicant a la foto:

espada risto

Cuatro

Els espectadors ja saben de quin peu calça Arcadi Espada. Però tot i saber-ho, la reacció a les xarxes ha estat massiva. El més contundent? L'humorista Arévalo, que ha resumit el sentiment generalitzat:

Una entrevista que li deixa a Risto Mejide i a molts espectadors un dubte: tothom mereix uns minuts sent entrevistat en un programa de prime time? També un miserable que se sap que ho és?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat