Després dels aldarulls de la setmana passada als carrers de Catalunya després de la sentència, aquest dissabte al vespre es van tornar a produir barricades, persecucions policials, detencions i ferits en una nova nit complicada, especialment a Barcelona. Tothom ha vist el que ha passat, violència, sí, però per part dels manifestants i de les forces de seguretat, que en nombrosos casos s'han extralimitat en les seves funcions protagonitzant imatges vergonyoses. Però hi ha gent que només veu la realitat amb el seu calidoscopi particular. Un d'ells és el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska.

marlaska efe

Efe

Però hi ha una fina línia que separa el que és una lectura esbiaixada de la realitat i el que és una tendenciosa i abjecta opinió per desviar el focus cap a interessos personals. Marlaska vol defensar el seu negociat i el dispositiu policial, però ho fa vomitant un dels comentaris més menyspreables dels que s'han llegit els darrers dies. Ho ha fet al diari La Razón: "En Catalunya la violencia ha sido de mayor impacto que la del País Vasco".... Agafin aire. Respirin. No es pot ser més ignominiós. Oblidar les nombroses morts que hi va haver al País Basc i minimitzar-les, o maximitzar els focs i les pedres llançades aquests dies a Catalunya amb aquella situació.

marlaska la razon

"Las fuerzas de seguridad no se habían enfrentado nunca a una violencia de esta naturaleza por como buscaban el cuerpo en cuerpo, además de los medios que utilizaban. En los actos vandálicos y violentos de Catalunya está subyacente el independentismo violento, La violencia es sólo de violentos radicales independentistas, que son los que perturban el orden público". Per a ell, l'actuació policial ha estat immaculada. No cal afegir res més. No cal ni tan sols que li recordem alguns dels vídeos, dels documents palmaris que demostren com d'equivocat i partidista està sent. Només li reproduirem l'opinió d'Antonio Baños després de llegir aquesta entrevista: quatre simples paraules que resumeixen a la perfecció la situació, i que han estat 'perfeccionades' per la xarxa:

Marlaska ha perdut els papers completament: que rebusqui entre la seva cartera ministerial a veure si els troba.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat