Antonia Dell'Atte va arribar a Espanya fa ja uns quants anys. Els primers anys van ser un via crucis per la seva tempestuosa relació amb el conde Lequio. Després de veure com li posaven les banyes amb Ana Obregón, va decidir posar tierra de por medio i abandonar Madrid per venir a viure a Barcelona. Ja fa vint anys d'això.

antonia dellatte2

@antoniadellatte

A Catalunya es va sentir com a casa i allunyada dels focus que sempre hi ha a la capital. Sovint viatja a la seva Itàlia de naixement per estar amb la família o per seguir en contacte amb el món de la moda. També per Espanya, com ara, que ha anat a Sevilla per donar suport a dos dissenyadors andalusos amics seus, Dolfo Briz i Emilio Ayala, directors creatius de la firma 'Cocoa'.

antonia dellatte4

@antoniadellatte

I allà l'ha entrevistat la revista Vanitatis. Sorprèn, però, que la primera pregunta que li etzibin tingui a veure amb el procés, i no parlem del procés creatiu a l'hora de crear un vestit: "¿Qué opinas de lo que está pasando en Cataluña?".

antonia dellatte3

@antoniadellatte

Dell'Atte porta 20 anys a Barcelona i assegura que darrerament "He vivido los momentos más tensos y con enfrentamientos en la calle. Ahora está todo más tranquilo". La polèmica celebrity sempre s'ha caracteritzat per ser un vers lliure, dir el que pensava i anar en contra de l'establishment i de les modes. Té caràcter i planta cara defensant les seves idees, però en matèria independentista, advoca pel contrari: "Lo que hay que hacer es unir y no destruir. Amo España y Cataluña es España. No entiendo a quienes la quieren separar". Amb un vaticini convençut de com acabarà Catalunya, més desig seu que una altra cosa i que no respon a cap fet empíric: "Estoy convencida de que no se va a independizar nunca. Es un juego de los políticos".