Aclamada pels espectadors com una de les sèries de l’any, Antidisturbios és ara al punt de mira d’alguns sindicats de la Policia Nacional espanyola. Protagonitzada per Vicky Luengo, la trama narra la història d’un desallotjament per part de sis antiavalots al centre de Madrid, que acaba amb la mort d’un home. L’actriu mallorquina és una agent d’assumptes interns que investiga el cas. Però la imatge que mostra la nova producció de Movistar+ no ha agradat gens alguns agents, i aquest diumenge els sindicats JUPOL i SUP han carregat amb força contra la sèrie.

Antidisturbios serie

Vicky Luengo protagonitza Antisturbios, la sèrie que enfurisma els sindicats JUPOL i SUP de la policia espanyola | Movistar+

Addicció a la droga, agressivitat extrema dels cossos policials... és el retrat de la brigada d’antiavalots que tant ha fet emprenyar els dos sindicats de policia. Al seu compte de Twtter, JUPOL titlla la sèrie de “auténtica basura” i denuncia que “mancha la imagen” de les unitats d’intervenció. “Con la complicidad de la Dirección General de Policía y la Jefatura de Unidad de Invervención Policial”, apunta. Diagnòstic similar al del SUP: “Una serie muy alejada de la realidad. No son drogadictos. No son agresivos”. Les piulades s’han viralitzat de seguida, i en qüestió de minuts han generat una onada de reaccions. De la befa del republicà Gabriel Rufián i l’humorista Facu Díaz al sarcasme del presentador Xabier Lapitz: “¿No os gusta lo de las leches a los negros, la coca como alimento, las disfunciones sexuales, la parodia de Vilarejo...? No entiendo qué no os gusta”.

Algú a la policia espanyola no ha sentit parlar de l’efecte Streisand, intentar censurar alguna cosa i aconseguir que de cop arribi a molta més gent. Pels que la vulguin veure, Antidisturbios està penjada íntegrament a Movistar+.