És una de les cares més famoses de la televisió a Espanya, però ha aconseguit separar la vida professional de la privada i poques vegades parla dels assumptes personals. De l’Anne Igartiburu se sap que està casada amb el músic Pablo Heras-Casado i que té tres fills. Fa pocs anys, la presentadora va explicar també a la tele que la seva mare havia mort tràgicament en un accident d’helicòpter. Era a l’espai de Bertín Osborne a TVE, En la tuya o en la mía. Aquest dimarts, la mediàtica basca n’ha tornat a parlar amb Toñi Moreno.

Igartiburu Toñi Moreno canal sur

Aquest dimarts, Toñi Moreno ha entrevistat Anne Igartiburu | Canal Sur

Al programa Un año de tu vida de Canal Sur, la televisió pública andalusa, Anne Igartiburu s’ha emocionat aquest dimarts quan recordava el final dramàtic de la mare mentre treballava. Ella tenia només 16 anys, i la mare feia tasques de rescat amb l’Ertzaintza: “Mi madre murió salvándole la vida a otros, buscando a un niño que luego no apareció. Ella era voluntaria de Protección Civil y murió en un rescate, ella y el resto de personas que iban en el helicóptero”. Era el 12 de juny de 1987 i a l’interior de l’aeronau hi havia set persones i quatre gossos de rastreig, que buscaven el nen Germán Quintana Blanco, desaparegut als 13 anys. Mai no el van trobar. Amb els ulls vidriosos, la presentadora narrava la difícil situació que van viure aleshores  a casa: “Murió muy joven. Era una maestra de escuela, muy hecha a sí misma, dejó todo por amor. Cuando murió yo acababa de llegar de una beca en Estados Unidos, llevaba en casa cuatro días y me encontré con la ausencia de mi madre. La eché en falta en momentos complicados de la adolescencia. Llevar la casa adelante con un padre deshecho que se quedaba sin su compañera, un hermano más pequeño...”.

Igartiburu mare canal sur

Anne Igartiburu recorda la mare a Un año de tu vida, el programa de Toñi Moreno | Canal Sur

Igartiburi troba la mare a faltar i en parla sovint amb els fills. Fins i tot va anotar  el seu nom a la llista de convidats del seu casament, i el va posar al costat del del pare. “Ahí te das cuenta de todas las veces que te hace falta, y en esos momentos importantes. Mi boda, cuando tienes un bebé, cuando te planteas dejar la carrera o decir que sí a un trabajo... Esto te hace ser prudente, y sabes que alguien o algo te está acompañando en el camino”.