La nova aposta d’Antena 3 no ha deixat indiferent ningú. Es tracta de Me cambio de dècada, el programa on una família molt del segle XXI -als fills els estranya fins i tot llegir en paper- es trasllada al passat per veure les diferències d’una i altra vida.

En aquesta primera edició, els Vela Cedena -aquests són els cognoms de la família- retrocedeixen quasi seixanta anys per aterrar precisament als seixanta. El que més sobta a l’audiència més jove -i no tant jove- d’avui era el difícil paper de la dona en aquells temps.

Com a conseqüència, el masclisme imperant dels seixanta va acabar arribant al plató de Zapeando, on les col·laboradores Anna Simon i Cristina Pedroche han volgut mostrar-hi la seva disconformitat.

La Sexta

Després de veure algunes escenes de Me cambio de década, on la dona ho fa tot i l’home només s’ocupa de manar, Simon va exclamar irònicament que “què bonic era el paper de la dona als 60! Les descalçaves, els netejaves les sabates, o sigui, que et podien tractar com a una catifa en tots els sentits!”.

De la seva banda, Pedroche va deixar clar que “Qui horror! Jo m’arribo a casar a aquella època i moro. O sigui, el meu matrimoni acabaria en viduïtat perquè si he de cuinar jo, o ell [referint-se al seu nòvio, David Muñoz] mor intoxicat o jo a la cuina”.

Per posar la cirereta, les col·laboradores encara es van sulfurar més després de la “guia de la bona dona” que una àvia que va viure els seixanta va llegir al programa.

Tot i les febleses de l'època actual, segur que Pedroche i Simon agraeixen ser marca segle XXI.