El Parlament de Catalunya no té cap Ple previst fins el 28 de setembre. L'última sessió plenària va ser el 29 de juliol. Dos mesos sense activitat a l'hemicicle. Ses senyories treballen, afirmen, als seus despatxos. Però l'opinió pública i la publicada no s'atura i en les darreres hores s'ha comentat a twitter la intervenció d'una diputada al faristol abans de les vacances: Anna Grau de Ciutadans.

Els comentaris no aborden el seu discurs sinó el look de la representant de la sobirania popular. Tot i que ho sembli, Anna Grau no representa Cs sinó a la sobirania de tot el país. I una experta en imatge ha indicat que aquesta manera de vestir al Parlament és del tot inapropiada:

Patrícia Centeno, col·laboradora habitual de Tot es mou de TV3 i autora de textos sobre comunicació no verbal, fa un tuit que fuig de l'ofensa personal i centra els límits d'un bon debat: els representants de la sobirania popular han de tenir cura de la imatge. Val per les samarretes de la CUP i val pel to desenfadat de la indumentària de la diputada taronja. El tuit demana a Grau "respecte" pels catalans.

Centeno ho aborda des d'un estudi nord-americà entre roba i activitat: "Si nos quedamos en pijama o ropa de deporte, el cerebro se prepara para echarse en el sofá u ordenar el garaje. Si nos arreglamos, el cerebro se activa para pensar y crear". La imatge, el vestuari, predisposa el cervell.

anna grau parlament ig

Anna Grau a la Comissió de control a TV3, Canal Parlament

L'experta en imatge posa bé els límits de com abordar l'afer. Ensenya el camí per centrar un tuit matusser i de broc gros que va publicar un tuitaire fent una comparativa molt més ofensiva i grollera:

La xarxa s'ha omplert de tuitaires als antípodes ideològics de Ciutadans que han hagut de sortir, a contracor o no, en defensa d'Anna Grau per aquesta comparativa desencertada, l'autor de la qual és regidor de Junts a l'Ajuntament de Port de la Selva. El matisen o el critiquen:

anna grau tv3 

Anna Grau, TV3

El debat és molt interessant: els diputats representen només el seu partit o tota Catalunya? Anna Grau, de fet, va ser escollida en les llistes electorals de Barcelona i per tant representa com a mínim a tots els ciutadans de la província més poblada del país. 

El que no semblen bones maneres és mudar-se més per fer de tertuliana a TV3 que per representar Catalunya. Les formes són importants. Per tots: pels diputats al Parlament i també pels regidors d'Ajuntament.