La nova temporada de ràdio a Catalunya serà la més competida de la història. Per primer cop tres grans patums de les ones faran tres matinals en català amb vocació de líders: Jordi Basté, Mònica Terribas i Josep Cuní. El fitxatge d'aquest últim per la Cadena Ser difumina els locutors catalans de la ràdio de PRISA que hi faran ràdio en castellà. El joc es repartirà així: Cuní al 103.5 mentre Carles Francino i Àngels Barceló seguiran al 96.9. Tots contra tots i que cadascú sintonitzi el que li convenci més.

angels barcelo gtres

GTRES

Tots tres periodistes de la SER tenen postures crítiques amb com s'ha fet el procés, amb matisos. Francino ha escrit contra el diari El País per relacionar 1-O i 23-F i Barceló va acusar Puigdemont d'inventar-se un 155 "violent". Ara la periodista que fa 20 anys que viu a Madrid insisteix contra l'independentisme.

angels barcelo

@hora25

Àngels Barceló és la prova que no tots els periodistes de TV3 són independentistes, com creuen a Madrid: "Yo no soy independentista" i va ser presentadora de Telenotícies durant 15 anys. A una entrevista al diari El Periódico afirma: "No solo no tenemos una república, sino que vamos camino de tener menos autogobierno. Y con el 155 hemos tenido cero. Es para que los catalanes nos lo hagamos mirar". Agraïda amb Madrid: "Siempre me he sentido cómoda, bienvenida,  acogida... No he tenido nunca un problema personal por ser catalana, y no me he cambiado el nombre". És bo saber que canviar de domicili no implica renegar del nom que els teus pares et van posar: Carles, Àngels... Només Ramon Pellicer se'l va acabar traduint a TVE, on signava el Telediario amb accent castellà: Ramón Pellicer.

barcelo  cadena ser

Cadena Ser

Barceló lluita contra els prejudicis:  "A mí desde Catalunya me dicen 'Yo ya no escucho la Cadena SER' y no saben lo que se pierden". Acaba reconeixent "Me gustaría dejar de hablar de Catalunya". I sobre com la seva emissora va acomiadar una catalana que duia més anys que Barceló a la casa, Gemma Nierga, només resignació: "Los que estamos al frente de un programa tenemos contratos  que finalizan. Y la empresa es libre de renovártelo o no".  Sempre pot fer com Nierga, tornar a TV3 i fer l'únic programa capaç de guanyar GH VIP. Roda el món i torna al born.