Andreu Buenafuente i Silvia Abril formen una de les parelles mediàtiques més carismàtiques del panorama espanyol. Els humoristes estan immersos en els seus projectes propis, encara que també tenen temps per aparèixer junts alguns dijous de cada mes a Televisió Espanyola. I és que la Silvia és una de les col·laboradores del programa Futuro Imperfecto que Buenafuente presenta a la cadena pública.

Però no tot és dedicació a la feina. Andreu i Silvia saben gaudir del seu temps lliure. I quan ho fan, la gastronomia és un dels leit motiv. Aquests són els locals de Barcelona que més els agrada visitar.

Sílvia Abril i Andreu Buenafuente   Gtres
Sílvia Abril i Andreu Buenafuente Gtres

Aquests són els locals favorits d'Andreu Buenafuente i Silvia Abril a Barcelona

Maai és el seu refugi de dia. Sílvia afirmava en una entrevista que el prefereix per la seva cuina saludable. Plats frescos i senzills. Ingredients de temporada. Esmorzars i brunch que cuiden el cos. Andreu el visita quan vol alguna cosa lleugera. És part fixa de la seva rutina gastronòmica.

De nit, el lloc escollit pels dos és Ca La Nuri. S'ha convertit en un petit santuari per a ells. Situat just davant del mar, aquest restaurant combina vistes espectaculars amb una cuina de mercat autèntica i sense artificis. Silvia el defineix com “una garantia”, i no exagera: allà se serveixen alguns dels millors arrossos de Barcelona, a més d’una selecció de peixos frescos i mariscs acabats d’arribar del port. Entre els plats més recomanats hi ha el turbot, la llobarro o l’orada a la brasa, però el favorit de Buenafuente té nom propi: l’arròs solidari de pop i botifarra ibèrica, amb pèsols negres i allioli de pebre vermell.

Un oasi dins del brogit del turisme

A més del menjar, el que enamora del lloc és el seu ambient relaxat. Les taules amb vistes al Mediterrani, el so de les onades i una copa de vi a la mà fan que cada sopar allà es converteixi en un moment especial. Buenafuente, fidel al seu estil discret, prefereix la tranquil·litat d'una taula petita enfront del brogit dels restaurants de moda.

Però la ruta gastronòmica de la parella no acaba aquí. Al matí solen deixar-se veure per Philosopheat, un local de menjar saludable que aposta per ingredients naturals i plats sense gluten. I quan arriba l'hora del dolç, el destí és Escribà, la mítica pastisseria barcelonina on mai no hi falten els croissants de mantega i els pastissos d'aniversari que tant adora Silvia