Una de les obres més interessants que s'han pogut veure fins fa poc al Teatro Kamikaze de Madrid ha estat 'La mujer más fea del mundo'. Està escrita per Bárbara Mestanza i Ana Rujas i protagonitzat per la segona. L'actriu ho broda en aquest espectacle que analitza de manera sarcàstica el paper que exerceix en el món el cos humà i com aquest va lligat sovint al grau de felicitat a la que podem aspirar cadascun de nosaltres. Una obra crítica amb la superficialitat de la bellesa on Rujas es marca un monòleg de traca.

ana rujas5

@ana_rujas

El personatge té una cara perfecta i un cos perfecte. Però el desencís que pateix també és igual de perfecte. Coberta amb un mantell de verge, els espectadors la contemplen com a una escultura sacra d'algun gran palau romà, però el personatge que hi ha darrere aquests ulls i aquesta bellesa, crida, plora i pateix, renegant de tanta superficialitat. Ara, la intèrpret, a qui hem vist a sèries com HKM, Hablan, cantan, mientenPunta escarlata, Hispania la leyendaPaquita Salas o La que se avecina, ha penjat un seguit de fotos precioses del paper que tantes alegries li està donant damunt l'escenari. Coberta amb un mocador blanc, primer tapant-se el cos i després mostrant un pit nu en unes icòniques imatges que evoquen precisament a La mujer más fea del mundo.

ana rujas2

ana rujas3

ana rujas4

@ana_rujas

L'obra es va acabar fa uns dies. Caldrà estar atents a que la tornin a programar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat