Ana Rosa Quintana a la presó. No és una derivada del cas del seu marit, Juan Muñoz, imputat per extorsió que ja va dormir a la garjola després de ser detingut per la trama Villarejo. Ana Rosa és a una presó catalana per entrevistar un pres polític, el que pateix la pitjor condemna (13 anys): Oriol Junqueras. El resum? "Junqueras está resignado pero no se queja. ¿Tiene privilegios en la cárcel, vive tan bien? Hombre está todo limpio". Mentre AR s'explica els cotxes que passen al costat premen el clàxon. Botzines contra AR.

preso ar t5

Telecinco

Tants mesos bramant, ella i els seus tertulians, que "Sánchez negocia en la cárcel" i el cinisme fa que vulgui pujar d'audiència amb un entrevista entre reixes. El programa feia promo d'AR dins el cotxe camí de Lledoners.

Una de les conseqüències del fracàs de la dreta és que els periodistes de dretes han de simular no ser periodistes de dreta. Ana Rosa Quintana és el paradigma. La presentadora més hostil amb l'independentisme ha decidit començar la temporada  amb el que els seus espectadors i tertulians consideren el dimoni: donant veu a Junqueras. Dins el cotxe es justificava abans de la trobada: "Uno puede pensar lo que piense, evidentemente yo no comparto la ideología independentista pero uno tiene de derecho a tener sus aspiraciones". Ana Rosa condescendent, ens permet pensar com vulguem.

inda ar t5

Telecinco

El programa de AR inflava el globus mostrant en una finestreta inferior durant tot el programa a Ana Rosa concentrada dins un cotxe camí de la presó. Eduardo Inda no sabia on ficar-se "¿Cómo que Junqueras es listo y sensato? Está condenado por sedición y malversación. El electorado separatista no premia el martirio. La gente quiere alguien que pueda seguir montando el pollo, y en eso Puigdemont es único". El paperot dels tertulians feia molta pena: anys destrossant Junqueras i ara han de lloar-lo: "Es coherente, cultivado, inteligente, cercano". Cinisme a canvi de share.

ana rosa junqueras T5

Telecinco

El millor és el temor que tenen a que el TS hagi d'excarcerar Junqueras i complir la sentència que l'obliga a deixar-lo prendre possessió d'eurodiputat. "A ver si a la salida os pillamos a los dos y salís juntitos, de la mano. No sabemos si eso sería una buena noticia. Es que está condenado por el más alto tribunal español". Ana Rosa feia el paper de bona: "Me he leído el libro de cuentos infantiles de Junqueras", i l'ensenyava a càmera. "Dejadme que voy justita de tiempo, intentaré tomar un cafelito con él". Impossible, Junqueras serà a l'altra banda del vidre. Però això Ana Rosa ja ho sap, està familiaritzada amb les presons. El marit va dormir en una.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat