Pablo Casado encara deu estar pensant, hores d'ara, en dues dones que aquest diumenge 28 d'octubre el van posar contra les cordes i el van fer dubtar i contradir-se públicament. Una d'elles és Ana Pastor, que al capdavant d'El objetivo va acorralar el líder del PP amb les seves preguntes sense que sabés sortir-se'n gaire bé. L'altra, Celia de la Llave, una jubilada de 62 anys que va fer que Casado es posés a balbucejar en directe quan li va preguntar: "Si estuviera en un país en guerra, ¿se montaría en un barco para escapar?". Una apel·lació directa sobre els refugiats amb una resposta poc concreta: "Probablemente todos intentaríamos conquistar un futuro mejor". Pots veure el moment clicant a la foto:

casado jubilada

La Sexta

Abans, Pastor va insistir en diferents qüestions de l'actualitat política i en alguna ocasió va provocar que el rictus permanent de somriure etern que llueix Casado semblés, per alguns instants, més impostat que de costum. Damunt la taula un tema que es nota que a Casado irrita profundament: l'aparició fulgurant de VOX. El nou niño bonito del PP semblava tenir el privilegi i l'exclusivitat de tenir el lloc d'honor de la dreta espanyola, però ara s'ha vist avançat per la dreta per Santiago Abascal i el seu partit. 

santiago abascal vox - efe

Efe

Qüestionat per la periodista sobre què li sembla aquest partit i si el definiria o no com a partit d'ultradreta, Casado intenta fugir d'estudi de manera matussera: "Yo no defino al resto de partidos. Hay cosas que comparto, como la unidad de España, y hay cosas que no, como que quiera suprimir las autonomías". Pastor insisteix: "¿Por qué no quiere definir si VOX es de ultraderecha?". I Casado continua fent de trilero: "A mi lo que no me parece es tener que hablar todo el día de VOX. Hay cierto interés en que ahora se hable de VOX con el PSOE en el gobierno, a ver si los del PP lo califican". Però Casado li tenia més por a mullar-se que un gremlin passades les dotze de la nit.

pastor objetivo

La Sexta

Però Pastor és molta Pastor i no estava disposada a donar-se per vençuda: "Pues dígame cómo definiría a Podemos, o tampoco quiere". I Casado cau en el parany: "Podemos es un partido populista". "Ahora sí se atreve a definir los partidos. ¿Cómo definiría entonces a VOX? ¿De derecha moderada? ¿De centroderecha?", li torna a preguntar per tercera vegada. Però com ella mateixa reconeix: "Le cuesta, le cuesta", perquè el que es limita a dir el popular és "VOX es un partido que lleva mucho tiempo allí y sinceramente, no nos preocupa nada". Per no preocupar-li, té molta cura amb les seves paraules i com el defineix. Pots veure el moment clicant a la foto:

pastor objetivo2

La Sexta

Casado tem que si pronuncia les paraules "VOX" i "ultradreta" en la mateixa frase, es desintegri... Els que es poden desintegrar són els seus votants en favor del partit d'Abascal. Qui li anava a dir a ell que un partit d'ultradreta li podria fer ombra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat