D'entre totes les morts durant el confinament n'hi haurà una més recordada, perquè no va ser de coronavirus i perquè va arrabassar una vida molt jove. Álex Lequio, 27 anys, càncer d'ossos, fill de dues de les persones més famoses d'Espanya. Alessandro el comte Lequio ja ha tornat a casa amb la dona i la filla de 3 anys, Ginevra, i té un altre fill adult, Clemente. Però Ana Obregón no té més fills, és soltera i sense parella i ha hagut d'agafar-se fort als seus germans per tornar a casa i superar el buit.

obregon lequio marxen de BCN GTRES

GTRES

La premsa només l'ha pogut retratar amb màscara pel virus, fins ara. Arribant a casa dins el cotxe va voler dedicar un somriure als que li envien senyals de condol. Veu la premsa gràfica abaixa la finestra del vehicle, es treu la mascareta, mira a càmera i somriu. Com una professional, agraint tantes mostres d'afecte. El somriure congelat, forçat, sense la brillantor als ulls de la reina de la premsa del cor durant tants anys que no podrà tornar a ser mai el que era.

ana obrego0n riu gtres

ana obregon torna a casa gtres

GTRES

Imatges que gelen la sang. Ana Obregón va fer 65 anys al mes de març, a Barcelona acompanyant les cures pal·liatives del seu fill a la Quirón. Ara torna a casa mig alienada i s'abraçarà als seus pares, Ana María i Antonio, ja molt grans, que no han trobat forces de volar a Barcelona i han vist morir un net de 27 anys. No té nom. I Ana regala als fotògrafs un somriure. Un dels últims que li queden.