"Aquest cap de setmana soc a Catalunya i aquesta nit seré al FAQS. Parlarem de les disrupcions a la cadena de producció global i de les pujades de preus arreu del món. Aquesta nit. Després del Barça (cap a les 11pm)". Era l'anunci que feia Xavier Sala-i-Martin sobre la seva presència al Preguntes freqüents amb Cristina Puig.

El professor i catedràtic d'Econòmiques a la universitat de Columbia va anar al plató de TV3 on, entre d'altres coses, va dir que "Si les vacunes no funcionen, l’economia s’ensorrarà", després de la preocupació expressada per l'OMS sobre la nova variant ómicron:

La presència de Sala-i-Martin mai no deixa indiferent els espectadors. Amb milers d'adeptes a tot arreu, que quan ell parla, se l'escolten amb atenció.

També genera, però, algunes persones que no combreguen amb les seves paraules. I qui li ha dedicat, precisament, unes paraules rotundes després de la seva intervenció, ha estat el reporter de l'APM! Joel Díaz, que no ha dubtat en titllar-lo de "Aquest senyor freak sempre és convidat a Tv3 en qualitat de científic i després l'únic que fa és vomitar ideologia a través d'una demagògia baratíssima disfressada de pedagogia".

sala martin faqs2

Xavier Sala-i-Martin i Cristina Puig / TV3

D'altres usuaris també s'expressen amb termes molt severs sobre el catedràtic. I qui s'ha fet ressò d'aquestes crítiques? Víctor Amela. L'escriptor ha aprofitat la situació per dir-hi la seva.

Evidentment, paraules amb molta rancúnia cap a Sala-i-Martin. Li diu: "Us veig molt enfadats amb qui encolomava milers de morts al govern d’Espanya".

Novament, Amela no perd l'oportunitat de fer la seva pixadeta parlant d'Espanya i d'algú que sempre s'ha caracteritzat per manifestar-se favorable a la independència. Un comentari oportunista que li ha tornat com un boomerang. Immediatament després d'escriure'l, allau de reaccions a xarxa on li han fet un vestit a mida:

No és la primera vegada, ni serà l'última, que Víctor Amela carrega contra Sala-i-Martin després de veure'l al FAQS. Fa un any hi va haver bufetades a la xarxa quan l'escriptor, posant una captura del catedràtic al programa, va escriure: "¡Vinga, va, parlem una estona de que el govern de España “és un fracàs i fa propaganda”, endavant".

Sala-i-Martin no va trigar en respondre-li: "La secta annexionista s'emprenya cada cop que critiques el govern d'Espanya. I això passa fins i tot quan és evident que la seva incompetència ha costat milers de vides humanes. Aquesta caricatura de periodista ja no es fa gràcia ni a sí mateix!".

A partir d'aquí, els bolets van anar que volaven. Amela: "La caricatura et desitja feliç diumenge i sentit crític". Sala-i-Martin: "La caricatura de periodista fardant públicament de que a Espanya és un dels països del món on més morts hi ha hagut: prop de 30.000!!! L'annexionisme està tan nerviós que ni s'adona del que diu! Enhorabona Víctor!: en això també sou líders!".

Amela: "L’estat d’alarma ha minimitzat les infeccions (malgrat la teva infal.libilitat mai ho admetrà). De la caricatura a l’infal.lible, de nou, feliç diumenge!". Sala-i-Martin: "I ja m'imagino q també deus estar convençut que la compra de 659.000 tests falsos segur que va contribuir a minimitzar les infeccions, no? Tu que demanes una mica d'esperit crític, no t'aniria malament fer cas del que prediques. És que si no, tothom veu que estàs fent el préssec!". Amela: "Els governs cometen errors. Et dono la raó, en això". Sala-i-Martin: "la teva crítica cega d'una cosa en la que, al final, resulta que estàs d'acord, només demostra que el teu esperit crític és NUL i que el teu sectarisme pro-espanyolista t'encega. Game over. Insert coins".

Respondrà ara Sala-i-Martin al nou comentari d'Amela? Veurem.