Catalunya i Espanya s'assemblen quan hi ha una gran mona de Pasqua amb focs artificials a la TV. Eurovisió 2018 va ser molt vista també a Catalunya: les votacions les van veure un 44,3% i TVE va tornar a derrotar el Preguntes freqüents (14,8%) com el dia de la Final de Copa. L'audiència de dissabte se la va emportar La 1 i la de diumenge Antena 3, deixant TV3 tot el cap de setmana en segon lloc. Els ecos de la derrota del català Alfred i la navarresa Amaia encara sonen i la penúltima polèmica té a veure amb el color groc.

No cal dir que el micro duia un distintiu groc perquè els tècnics de so distingissin els cantants quan eren duets. Caetano Veloso també el duia groc quan va cantar amb Salvador Sobral i no defensava la llibertat dels presos polítics. Cal aclarir-ho no sigui cas que Llarena il·legalitzi Garota d'Ipanema. Superat aquest nou moment d'hiperventilació anti-procés, queda que algú acusi el també català Manel Navarro de quedar últim a Eurovisió 2017 com una estratègia del procés per humiliar Espanya. Aquí és on cal dir que a Eurovisió no hi competeixen països sinó TV públiques i per tant la que queda última és TVE. El xou pobre del número va fer dimitir Tinet Rubira a mitja Eurovisió. L'any que ve que ho produeixi José Luis Moreno.

alfred tve

TVE

L'endemà de la derrota els cantants tenien aquesta cara i Alfred seguia enfotent-se de tots amb una samarreta molt groga. TV3 va intentar destacar diumenge amb el 30 minuts que va liderar el prime time amb un reportatge propi d'ETA i un fabulós 13,7% mentre Évole (6,1%) i Mejide (5,5%) no acaben de destacar contra els dos realities que ho devoren tot: Supervivientes 10,9% i Masterchef 11,7%. Encara més mèrit que This is art s'enfili al 8,1% i El divan amb la gran Montserrat Carulla assoleixi un 6,5%.

MONTSERRAT CARULLA 09

TV3

Carulla és com Alfred però amb 87 anys. Fa i diu el que li dona la gana: "Vull que posin en llibertat als presos i que tornin de Bèlgica els refugiats forçats. Aquest és el meu desig per Catalunya".