Gairebé quatre mesos després d'estar establerts a l'acadèmia d'Operación Triunfo, Alfred García i Amaia Romero, els pròxims representants espanyols a Eurovisió i alhora concursants d'OT, van tenir ahir el seu primer contacte amb els mitjans de comunicació.

Els músics novells van tenir detalls de principiants, des de rebre instruccions per posar davant del photocall com l'argumentació en les preguntes que cada un dels periodistes els anava fent. Sens dubte els queda molt camí fins a Lisboa, i a més de fer intensius d'anglès, els caldrà més seguretat per garantir una bona i consolidada promoció.

Amb el tema Tu Canción de ben segur que la història d'amor prosperarà i tal com afirmava Amaia: "L'Alfred sempre m'ho posa fàcil, de fet no penso que hagi de sentir plenament la cançó, només estant al seu costat ja la sento", tota una declaració d'amor al català.

almaia 2 eurovision

Un dels moments més anecdòtics de la seva relació i que van exposar obertament, va ser el primer contacte. Amaia recordava a Alfred fent cua i amb el seu trombó a la mà, cosa que ja la va deixar perplexa. Però més encara quan fent cua a l'hospital per fer-se junts l'anàlisi clínica, ell li pregunta a ella quina cançó cantaria a la gala 0. En respondre-li que ho faria amb un tema de David Bowie ja va tenir el cor guanyat per part de l'Alfred.

Sobre els detalls de com serà la seva actuació, vestuari i posada en escena a Eurovisió els joves van respondre que encara és molt aviat per parlar d'aquests temes però que de ben segur que entre la productora Gestmusic i RTVE aconseguiran fer-ho amb màgia, tal com transporta per si mateixa la cançó.

Tema que a més parla de l'amor i el sentiment que es té per la persona que estimes. Amb sentiment o no, Amaia responia als mitjans dient que el petó final no s'ha de planejar amb antelació, senzillament fer el que sorgeixi en el moment adequat...

almaia 3 eurovision

Si durant quatre mesos han estat 24 hores junts, els quatre que vindran fins a cantar a l'escenari d'Eurovisió segur que seran encara més intensos. De fet, tots els concursants d'OT ja tenen previst una llarga llista de concerts per tot l'estat espanyol amb les entrades exhaurides des de ja fa dies. A Barcelona faran parada el pròxim 3 de març al Palau Sant Jordi.

Però entre repertori i repertori segur que caurà una promoció extensa per tots els mitjans europeus per conèixer més a fons el tema. Tal com també afirmava Anna Maria Bordas, responsable de projectes internacionals de RTVE: "Farem tot el possible perquè Europa conegui a fons els nostres representants".

La mateixa portaveu de l'ens públic també ha argumentat que el format d'OT era el més llaminer per poder escollir el representant del 2018 i no ha entrat en detall sobre el projecte que ja estava sobre la taula de Diana Navarro, que fa pocs dies confessava que havia rebut ordres per poder ser ella l'escollida però que finalment es va desestimar.

Evidentment tot l'engranatge del duet per triomfar encara està molt verd, però RTVE pretén cuidar amb tot detall la imatge i posada en escena per triomfar a la capital portuguesa.