El 7 de novembre de 1938, en plena guerra civil, la localitat cordovesa de Cabra, sota el poder dels nacionals, va ser bombardejada per avions republicans soviètics. No era un objectiu militar, per la qual cosa la matança va ser exclusivament de civils. 109 persones van morir i més de 200 van resultar ferides. Una barbàrie, un d'aquells fets lamentables d'una cosa encara més lamentable com és qualsevol guerra. 

bombardeo de cabra

 bombardeodecabra.org

La luctuosa efemèride ha estat aprofitada repulsivament per algun mitjà que ha aprofitat l'avinentesa per escometre contra la vicepresidenta Carmen Calvo, natural d'aquella localitat, que "ni siquiera ella, natural de Cabra, se atreverá a citar hoy o cualquier otro día, y eso que fue tan cruel e insensata como la de Guernica", escriuen a periodistadigital.

alfonso rojo wikipedia

wikipedia

Alfonso Rojo, tertulià habitual de Jiménez Losantos, a qui van expulsar del plató de La Sexta Noche per dir-li "gordita" a Ada Colau, que en un debat va dir de Bea Talegón "¿de qué sórdida pizzería la han sacado?" i que carrega contra tot el que no faci tuf de dreta rància, ha publicat un tuit fent-se ressò d'una anàlisi que ha fet el citat mitjà especulant amb què hagués passat si totes aquelles morts les haguessin provocat les milícies franquistes:

Ells mateixos es responen amb unes hipòtesis vergonyoses aprofitant les morts dels ciutadans de Cabra. Tot s'hi val per atacar les esquerres, els periodistes que ells veuen vermellosos o qualsevol cadena de tele que no sigui 13TV. Amb la boca petita escriuen que "La Guerra Civil resultó un compendio de barbaridades por parte de ambos bandos", però després el que es limiten a fer és un retrat d'una realitat paral·lela amb noms i cognoms: "en España habría pasado más o menos esto: serie de novelas por entregas de Almudena Grandes; película-denuncia de León de Aranoa en Cannes; mural de Barceló; un documental con la voz en off de Bardem; visita de Sánchez, Carmen Calvo, Grande-Marlaska y Lola Delgado".

jordi evole rient  movistar+

Movistar #0

Jordi Évole i Rosa María Mateo, tampoc se'n lliuren: "'Informe Semanal' ofrecería un reportaje por orden directa de Rosa María Mateo, titulado 'Matanza franquista en Cabra', mientras que la televisión al rojo vivo emitiría un especial del Follonero desde el campanario del pueblo evocando el vuelo de los aviones asesinos. Tampoco nuestros artistas e intelectuales recordarán a los civiles masacrados. Existen bombas buenas y bombas malas". Més val no parlar dels tipus de periodistes que hi ha a segons quins mitjans.