Espejo público segueix amb la seva mala praxi de dir que entrevista polítics de tots els partits a la secció Un café con Susanna. Griso fa trampa quan diu que convida polítics del PSOE quan en realitat convida enemics de Pedro Sánchez que havien militat al PSOE. Aquest divendres tocava cafè, amarg, amb Alfonso Guerra. I l'exvicepresident no ha decebut. Aquest és el vídeo:

Griso li posa els dits a la boca sobre si Sánchez ha de reeditar el pacte amb els independentistes i Guerra entra contra socialistes i indepes: "No me suena bien ese escenario. Cuando ese señor, Torra, da las 21 condiciones me recuerdan las condiciones de cuando la URSS hizo que todos los partidos socialistas fueran comunistas". Afegeix: "Todo lo que hace Torra es desleal, absolutamente todo. No quiero llamarle con un adjetivo demasiado fuerte, porque entonces qué dejo para Puigdemont. Este hombre ha hecho un mal servicio a sus ideas. Muy equilibrado no está". 

alfonso guerra antena 3

Antena 3

Més definitori del que és Guerra ha estat un moment posterior. Susanna Griso mira de reüll quan veu que el seu convidat no hi és tot. A mitja entrevista la periodista catalana li pregunta pel llibre de Pedro Sánchez on el president parla de les seves converses amb el rei o Rajoy i diu Guerra: "Yo con el rey hablaba siendo príncipe, y con Rajoy no hablo. Pero qué dice usted". Griso s'alarma: "No, señor Guerra, me refiero al libro de Sánchez, no al suyo". Guerra fa catúfols als 78 anys: "No la he entendido bien".

griso riu antena 3

Antena 3

Preguntat per si votarà Pedro Sánchez insisteix que no: "Yo voto en Sevilla. allí la candidata del PSOE será María Jesús... la ministra de Hacienda". Guerra repapieja i tampoc no recorda el cognom de la ministra i cap de llista per Sevilla a les Eleccions Generals a qui diu que votarà. Montero, senyor Guerra. Es diu Montero. És fàcil de recordar: com el seu predecessor a Hisenda Montoro però canviant una lletra. Griso es pixa de riure i diu que entrevistar Guerra l'obliga a tenir les neurones entrenades. De les neurones de Guerra no en parla.