No són temps fàcils per 8tv ni per l’Arucitys. Com informava EnBlau, la televisió del Grup Godó està immersa en plena fase de retallades econòmiques. La primera víctima va ser el Catalunya Directe de Quim Morales i la segona ha estat el programa d’Alfons Arús, tot i que aquest cop la fórmula no ha estat la cancel·lació, sinó una reducció d’horari.

El programa estrella de la cadena ha retallat una hora d’emissió i ara tant sols es pot veure de 14:00 a 17:00. Una versió reduïda on s’han hagut de suprimir algunes seccions que els fans de l’Arucitys ja han trobat a faltar. Respecte aquesta qüestió es va manifestar el mateix Alfons Arús durant el darrer minut de l’última edició del programa.

Arus 8tv

Veure a partir del minut 2:58:50

“Abans de marxar. Per la gent que ens pregunta ‘per què feu tres hores?’. La decisió no és nostra. Em fa gràcia perquè la gent és molt simpàtica. No fem festa. Si la direcció considera que hem de fer festa, doncs no venim a treballar. I si algú considera que hem de fer un programa de quatre hores, doncs el fem de quatre hores. I si ens diuen que l’hem de fer de tres, doncs el fem de tres. Que som uns manats, però que no és una decisió nostra.” Després de ser interpel·lat per alguns dels seus col·laboradors, concloïa: “No responeu el perquè, jo no ho sé tampoc. Truqueu a dalt”.

Un comentari que el presentador pronunciava amb un somriure, però que no semblava exempt de crítica. Després de més de 3.000 programes i 16 temporades en antena, aquesta reducció d’horari podria ser el preludi del final d’una etapa. No només del programa, sinó de la cadena.