La nit del dissabte al diumenge 9 de maig, a partir de les dotze, es va acabar el toc de queda i l'estat d'alarma després d'un any i dos mesos. Una situació marcada per la pandèmia del coronavirus. Des d'aleshores, els carrers s'han omplert de gent, especialment a la nit, amb trobades multitudinàries de joves que donen curs a les seves ganes de beure aigua amb misteri. Una actitud que preocupa, i molt. Doncs l'aixecament de les restriccions no implica el final del coronavirus. Un episodi que ha portat a una col·laboradora del programa d'Alfons Arús a denunciar el que des de fa dies pateix a la zona on viu. Un missatge de cinc línies, clar, contundent i directe, dirigit a l'Ajuntament de Sabadell, ciutat on resideix. El desgranem, a continuació.

Equipo Arucitys @tatiana arus

Equip del programa 'Aruser@s', Perfil d'Instagram de Tatiana Arús

"Només espero que el fi de l'estat d'alarma no signifiqui el fi del descans dels veïns". Així comença el missatge que Alba Gutiérrez, col·laboradora de l'espai matinal de La Sexta, i també encarregada de portar les xarxes socials, ha publicat en el seu perfil de Twitter durant el matí de dilluns 10 de maig, quan passava un minut de les set. "Portem dues nits sense toc de queda, aguantant les festes al carrer amb música i crits fins a les tantes", reconeix, molesta, la televisiva. Cada dia, de dilluns a divendres, Gutiérrez s'aixeca molt aviat per anar a la televisió. El programa d'Arús comença les 7.30 del matí i s'allarga fins a les 11. Treballar, sense haver descansat bé, és complicat. Alba ho sap i ho denuncia. El seu missatge complet, a continuació:

Perfil de Twitter d'Alba Gutiérrez

Perfil de Twitter d'Alba Gutiérrez

"La gent dels barris no hem de fer de policies a les finestres", lamenta la col·laboradora del programa Aruser@s. Una queixa, molt aplaudida, amb la que demana a l'Ajuntament de Sabadell que abordi la situació de manera immediata. Com? Posant més patrulles de vigilància per evitar que els esmentats episodis es produeixin de manera reiterada. Gairebé 80.000 persones han perdut la vida des que es va produir a Espanya el primer cas de coronavirus. Només a Catalunya han mort més de 14.000 persones. Dues xifres que molts semblen haver oblidat.