Tots els dies haurien de ser importants pel que fa a aquesta qüestió, però sens dubte, el 28 de juny està marcat en vermell per a tots aquells que defensem i defensarem davant qui sigui, que reivindiquem i reivindicarem davant tothom, els drets del col·lectiu LGTBIQ+. Perquè aquest dimarts, com cada dia 28 de juny, se celebra i reivindica el Dia de l'Orgull LGTBIQ+, i que a Barcelona s'ha convertit en festa aquesta darrera setmana i a Madrid ha esdevingut tota una institució. Tots els avenços que es facin en aquest tema són necessaris, com la darrera fita amb l'aprovació de la Llei Trans, però encara som, malauradament, molt lluny d'aconseguir ser una societat avançada, civilitzada i absolutament entregada als drets del col·lectiu LGTBIQ+. Encara hi ha, per desgràcia, molts energúmens, de partits polítics i ciutadans de a pie, que reneguen, que no entenen de llenguatge inclusiu (o no volen entendre) o que demostren la seva homofòbia. Per això és molt important que tothom hi aporti el seu granet de sorra, com ara ha fet la gran capitana del Barça femení, Alexia Putellas.

alexia putellas barça ig
Alexia Putellas / @alexiaputellas
alexia vacances
Alexia Putellas / @alexiaputellas
alexia putellas pilota or ig
Alexia Putellas / @alexiaputellas

La millor jugadora del món, Pilota d'Or, far que guia el joc del Barça i de la selecció espanyola, és, a banda d'una jugadora de futbol descomunal, una dona que té clar que ara i sempre cal lluitar per causes com aquesta, que ara i sempre cal aturar els peus als que tracten de menystenir, ofendre o denigrar el col·lectiu LGTBIQ+. Sap que ella ara, donada la seva fama, és una persona respectada, valorada i seguida per milions de persones, sap que és una icona i que per a moltes nenes i nens del país és la seva ídol, i que la tenen com un exemple a seguir en el que fa i en com és. Per això no ho ha dubtat ni un segon en fer una publicació meravellosa al seu compte d'Instagram, en un Stories. La capitana del Barça s'ha fet ressò d'una imatge poc habitual que s'ha vist aquest dimarts a l'estadi dels seus amors, el Camp Nou, que aquest 28 de juny lluïa amb un aspecte diferent al que ens té acostumats. 

alexia putellas camp nou
Alexia Putellas, al Camp Nou / @alexiaputellas

Un dels trets característics del Camp Nou són les banderes que onegen damunt la graderia més alta de l'estadi. Normalment, les banderes que s'hi veuen corresponen als equips de la Lliga, de la Primera Divisió, i estan penjades en funció a la seva classificació després de cada jornada, perquè si algú vol saber com van els equips, mirant cap amunt pugui resoldre els seus dubtes. Però aquest Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, les banderes que s'hi veien no eren de cap equip de futbol i sí de l'equip en el qual hauríem de jugar tots, el del respecte i la tolerància sigui quina sigui la identitat sexual de cadascú o ens agradi el que ens agradi, cosa que lamentablement, molts no han après encara (o no han volgut aprendre). Quines banderes es poden veure aquest dimarts al Camp Nou? Banderes amb els colors de l'Arc de Sant Martí, l'emblema característic de la comunitat LGTBIQ+, hissades i onejant a les instal·lacions blaugranes. Un compromís del club amb la reivindicació dels seus drets. De fet, el Barça ha triat la bandera de l'Orgull 'Progress Pride', encara més inclusiva, que afegeix a la característica bandera multicolor, les franges blanques, roses i blau cel, juntament amb les marrons i negres en forma de fletxa. I l'Alexia, enamorada d'aquest gest, i aportant-hi un cor gegant multicolor:

banderes camp nou lgtbi
banderes camp nou lgtbi

D'altres jugadores del Barça s'han sumat a retuitejar aquesta simbòlica imatge, com Sandra Paños o Patri Guijarro. Com indiquen les banderes que estan veient, representen un moviment en constant progressió, senyal que encara queden moltes passes per fer per aconseguir una total integració i acceptació dels diferents col·lectius dins una societat que, per molt que una part es tapi els ulls i es posi de perfil, com si amb ells no anés la cosa, no impedirà que aquest col·lectiu tingui els drets que es mereix. En total, 22 banderes, 19 al Camp Nou i 3 més a l'explanada de tribuna. Uns estendards que se sumen a d'altres accions del club de l'Alexia, com un vídeo protagonitzat per Mapi León i Dani Alves en el Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es va publicar el passat 17 de maig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Que tots els nois i noies que segueixen la capitana del Barça, que tots els culers, que tota la societat, en definitiva, faci com l'Alexia: cor gegant en veure aquestes banderes. I si cal, que onegin cada dia des de les grades del Camp Nou fins que tota la societat tingui clar que cal lluitar pels drets del col·lectiu LGTBIQ+.