La guerra de Síria continua removent consciències. Al drama de les bales hi cal sumar la situació inhumana que pateixen milions de refugiats i desplaçats pel conflicte. Però la cara més fosca dels humans en una guerra cruel desperta l’empatia de molts altres que volen ajudar. Ja fa dos anys que un grup de voluntaris catalans construïa un campament pels refugiats que arribaven a Grècia.

alex gadea oxfam intermon

Álex Gadea forma part d'una campanya d'ajuda a les persones refugiades | Oxfam Intermón

Ara és l’actor valencià Álex Gadea, conegut pels seus papers a sèries com “El secreto de Puente Viejo” o “Tiempos de Guerra”, qui ha volgut sumar-se a aquesta onada de solidaritat. En un viatge a la Toscana, a Itàlia, l’artista s’ha interessat per la situació que viuen els refugiats que han arribat al país.

De la mà d’Oxfam Intermón, l’actor ha volgut comprovar la situació en que viuen unes persones que van haver de fugir de Síria i que ara s’integren a la societat italiana, per donar-los veu.

alex gadea intermon

Álex Gadea s'interessa per una família de refugiats | Oxfam Intermón

Gadea acaba amb una reflexió sobre com el lloc de naixement de cadascú de nosaltres pot condicionar les nostres vides i fa una crida a la solidaritat: “Tomas conciencia de lo azaroso que es el lugar donde uno nace y de cómo eso te puede condicionar la vida. Me llevo una experiencia vital impresionante”.