A falta del missatge de Felip El Preparao (com el 3-O de 2017), Albert Rivera i el seu espectacle de varietes va passar per Antena 3 Notícias i va deixar ben clar que no té remei. De fet, cada dia que passa està més lluny del sentit comú i més a prop de l'astracanada perfecta. Perfecta si no fos un xou basat en el patiment de persones brutalment condemnades per exercir la democràcia, si no estigués en joc la llibertat i els drets de la ciutadania, i sobretot, si no tingués com a ingredient principal l'odi contra un poble de idees diametralment oposades a les seves. La recepta és relativament senzilla, no cal ni un croquis: Dinamitar-ho tot, i sortir guapo a la tele (i la d'Atresmedia és una de les seves 'prefes'). Bé, guapo, guapo, no va quedar. Ni tan sols després de passar per xapa i pintura (televisiva), que es van deixar la pell per pintar-li la cara (literalment) i deixar-lo ben bufó. El resultat, però, dista molt de les expectatives: potser a maquillatge van confondre el significat de bufó. 

Albert Rivera Vicent Vallés Antena3

Albert Rivera Vicent Vallés Antena3

Albert Rivera ulls Antena3

Albert Rivera 4 Antena3

Albert Rivera maquillat Antena3

La xarxa no ha deixat escapar aquest detall tan vistós del líder de Cs, hipermaquillat i molt a prop de convertir-se en Joker. De mercadillo, però. Tot i que ben pensat, aquest excés de tunejat ja li va bé a Rivera: tot ell és un excés. Ha fet de l'exageració un leitmotiv. Cada gest, cada ganyota, cada paraula, cada 'idea' del seu discurs. Sempre sembla anar massa excitat, i els efectes de la sentència encara fan més evident aquest estat vital. Ho vam veure al plató d'Antena 3, on va intentar adoctrinar una vegada més els espectadors amb frases com "para mí es un golpe a la democracia, que después se tipifique como rebelión, sedición, eso son los jueces, solo faltaría que un cargo público hiciera de juez", "recuperar las competencias para que no sea Cataluña quien pueda conceder beneficios penitenciarios" o "nunca he renunciado a la Constitución, a ningún artículo, tampoco al 155, tenemos que hablarlo". Ara bé, no tenim molt clar que hagi aconseguit nous adeptes a la seva banda, si ens fixem en el que diuen els internautes.

Albert Rivera 3 Antena3

Albert Rivera Antena3

Rivera ja pot pintar-se la cara, fer-se un microblading o posar-se els abdominals de Letícia Sabater o Cárdenas, que no enganya ningú. Ni tots els productes de bellesa poden amagar l'autèntic rostre de l'odi, rancor i prepotència. "Aunque la mona se vista de seda...", ja se sap. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat