No hi ha dues persones més oposades al món que Pablo Casado i Albert Pla. El primer ha demostrat la seva absoluta ignorància i sectarisme ultradretà amb unes declaracions el cap de setmana. Un discurs terraplanista per tancar el Congrés del PP a Palma. Un dels PP més corruptes, i ja era difícil, d'Espanya, amb el valencià i el madrileny.

Com va desviar l'atenció Casado? negant que el català sigui la mateixa llengua segons el lloc on es parli. Cal ser molt enze. Casado: ""¡No habláis catalán. Habláis mallorquín, habláis menorquín, habláis ibicenco, habláis formenterés! Esta cultura no es apéndice de nadie". 

Deia aquesta cretinesa quan el lema del seu partit a les Balears estava escrit en català: "Centrats en l'alternativa. Populars de les Illles Balears". En quina llengua creu Casado que està escrit? En barceloní o en alacantí? Si es gira el llegeix, si no cau en marejar-se de tenir serradures al cap:

pablo casado balears efe

Pablo Casado i la líder del PP balear, Marga Prohens, EFE

La reacció a tanta estultícia i mala fe ha estat unànime. No queda ningú, ni al mateix PP balear ni a les lleis, que cregui que a les Illes no s'hi parla català. Entre les moltes reaccions hi ha la d'un cantant català, Albert Pla, que canta en català i castellà. La seva resposta és tardana, molt de Pla, però amb mala llet, molt de Pla.

Pla no té pèls a la llengua ni al twitter. Va contra tots, dels Borbons cap a baix. Seu és el tuit de "S'ho gasten tot en putes". Per a Casado, tuit de l'Albert Pla fa pocs minuts:

tuit

albert pla TV3

Albert Pla, TV3

Albert Pla escriu en castellà perquè l'entengui Pablo Casado: "Soy Albert Pla y gracias al PP hablo 10 idiomas: Catalán, leridano, valenciano, mallorquín, menorquín, ibizenco, formenterenc, aragonés oriental y andorrano. Tambien chapurreo el castellano. He de practicar lo de las tildes. El curso que viene empiezo con el gerundés". Brillant.

Entre les 10 llengües que domina Pla a la perfecció hi ha aquest castellà sense accents amb què escriu tuits i les diferents variants dialectals del català. Podria afegir que, seguint la tesi de Casado, parla vint-i-cinc idiomes més. Com que nega la unitat de la llengua catalana, nega també la unitat de la llengua castellana.

 Pla parla argentí, uruguaià, paraguaià, xilè, veneçolà i tots els territoris que la corona espanyola va conquerir al Planeta on s'hi parlà espanyol. Això va aprendre Pablo Casado al seu màster inexistent.

Pablo Casado GTRES

Pablo Casado, GTRES

Entre les millors reaccions a l'estultícia de Casado la d'un català, Albet Pla, i la d'un balear, el youtuber de Palma Àngel Aguiló Palou: "Tío, ets beneïtíssim. Ho entens què és beneïtíssim? Ets un ignorant, en mallorquí. Ets un ignorant, en menorquí. Ets un ignorant, en eivissenc. Ets un ignorant, en formenterenc. També t'ho puc dir en català: ets un ignorant!".

Àngel Aguiló Palou mensaje a Pablo Casado Youtube

Àngel Aguiló, Youtube

"Calla! Calla i no diguis dois! En quin moment penses que un tio que està a Eivissa i un tio que està a Formentera no parlen el mateix? Què pegues un bot i caus d'un salt a l'illa! En quin moment penses que no parlo el mateix que un menorquí o que un tio de Catalunya?". 

Casado té tres escons, un, dos i tres, a Catalunya. El seu anticatalanisme obsessiu, malaltís i ignorant ho explica. Menys a ell, que no sap res.