Com cada dilluns, el ritual que haurien de seguir els catalans per començar la setmana com cal hauria d'incloure aquesta pauta a seguir: llevar-se, rentar-se les dents, dutxar-se, vestir-se, esmorzar i, si no han d'anar a la feina o treballen des de casa, posar TV3 i veure l''Agenda Om' que cada dilluns ofereix Albert Om a Els Matins de TV3. El periodista de Taradell ofereix les claus per estar al corrent del que no ens podem perdre durant els següents set dies i Lídia Heredia va prenent nota, com els espectadors. 

albert om 5 julio 2

albert om 5 julio

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

Aquest 5 de juliol ha manifestat el seu neguit, com la resta de culers, pel silenci de Leo Messi, que hores d'ara ja no és jugador del Barça. Laporta porta dies llençant-li floretes i tot sembla indicar que l'argentí continuarà sent blaugrana, però no sembla que faci cap gest fins que no s'acabi la Copa Amèrica que està disputant al Brasil. Om voldria que tornés a signar un altre tovalló per deixar els barcelonistes tranquils abans de marxar de vacances.

albert om 5 julio messi

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

També ha parlat de futbol i política, la que hi pot haver a Espanya com la Roja guanyi l'Eurocopa de nacions. El col·laborador ha tirat de sarcasme en parlar de què pot passar pels caps dels patriotes dretanosos que vegin com la selecció espanyola pot proclamar-se campiona amb Pedro Sánchez de president (com Zapatero a l'Eurocopa del 2008 i al Mundial del 2010), amb un basc d'heroi sota pals (Unai Simón), amb un altre que va donar el penal de la victòria a quarts (Oyarzábal), amb dos catalans com a capitans (Busquets i Jordi Alba) i sobretot, amb cap jugador del Reial Madrid vestint la samarreta de la selecció espanyola.

albert om 5 julio luis enrique

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

Però la tercera cita que ha volgut recordar Om és la més sucosa: dimecres es retrobaran a Bèlgica Carles Puigdemont i Oriol Junqueras després de no haver-se vist les cares des de l'octubre del 2017. "M'agradaria comprovar si passen la prova de l'instant després", diu Om. I perquè s'entengui, posa l'exemple de quan anem a sopar a casa d'algú, i després d'acomiadar-nos, comentem a l'ascensor amb la nostra parella com ha anat realment la trobada, "no podem ni esperar a tenir la conversa al cotxe, te la fas a sobre perquè t'has estat dient coses durant tot el sopar amb senyals i al final a l'ascensor dius realment quina és la teva sensació".

albert om puigdemont junqueras

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

El periodista remarca que "estarem molt pendents de les fotos, de què es diuen, de com se saluden, si s'abracen, si no s'abracen", però, ¿què passa quan fan fora els periodistes, se'n van les càmeres, i es dona per acabada la reunió, marxant cadascú per on ha vingut? "Si es fa a la Casa de la República, quan Puigdemont tanca la porta i Oriol Junqueras entra a un cotxe i tanca la porta"... Què passa llavors? I sobretot, qui estarà amb els dos protagonistes de la trobada? Les dues persones en les quals Albert Om es voldria ficar dins la seva pell en aquest instant precís "quan et quedes amb la teva persona de confiança, diga-li el xofer, o el cuiner de la casa o qui sigui... A mi m'agradaria ser aquesta persona de confiança i veure, en aquest instant després com ha anat, què diran quan estiguin sols l'un de l'altre".

albert om puigdemont junqueras2

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

Què diran quan estiguin sols Puigdemont i Junqueras de l'altre? Com dirien els italians, chi lo sa... Bé, sí que ho sabrà algú: el xofer i el cuiner.