D'ençà que va sortir de la famosa acadèmia Aitana Ocaña quasi no havia passat per casa. Quedava segona en la classificació d'Operación Triunfo, però aviat va encapçalar tots els rànquings en reproduccions i èxits, estava destinada a ser la número u. Just en acabar el programa viatjava a Miami per començar a produir i compondre les seves cançons, estrenava el seu primer single TELÉFONO, i la resta és història. Aviat va tenir el pase VIP per mudar-se a Madrid com estrella de la música, i començar a fer innumerables viatges a esdeveniments, una gira per tot el país i per Llatinoamèrica. Però abans de ser la pop star que tots coneixem, Aitana era una adolescent més de Sant Climent de Llobregat, el poble que la va veure créixer. 

tot es mou aitana groc TV3

Aitana juntament amb Ana Guerra a 'Tot es Mou' després de sortir del programa / TV3

Aitana Ocaña de amarillo en su pueblo, Sant Climent de Llobregat GTRES
Aitana Ocaña passejant per Sant Climent de Llobregat poc després d'anar-hi / GTRES
Aitana firmatn discs de OT / GTRES
Aitana firmant discs d'OT / GTRES

Tan sols tenia divuit anys quan es presentava al càsting del programa. L'estiu del 2017 tot just havia acabat de fer la selectivitat i, encara que tenia al cap inscriure's al grau de disseny, el programa li va canviar la vida i l'adolescència de forma tan radical que ja no va trepitjar més el seu poble. Aitana aviat es va haver de deslligar de tots els seus amics del poble, i més tard inclús dels seus companys de la flamant edició de GestMusic. Estrenava un llibre, una colònia, era imatge de nombroses marques, col·leccions de roba i sabates, un menú de McDonalds, protagonista d'una sèrie, d'una pel·lícula i ara, només li quedava aquest projecte, un documental propi. Tot el que envolti conèixer a la cantant i la seva vida esdevindrà un èxit, i sembla que per començar a recollir tota la seva història cal començar pels inicis. El seu poble, les tradicions i l'institut. 

Aitana Sant Climent de Llobregat  / Radio Estel
Aitana a Sant Climent de Llobregat durant la Fira de la Cirera / Radio Estel

Fou el mitjà Radio Estel qui anunciava la gran exclusiva, els veïns de Sant Climent de Llobregat es quedaven sorpresos en veure-la passejant per la Fira de la Cirera rodejada de càmeres que la gravaven pel documental. Doncs bé, després de relatar la seva infantesa, següent parada? L'institut de Viladecans. L'Aitana tenia dotze anys quan va arribar a la ciutat del Baix Llobregat per començar l'ESO, una de les etapes més divertides i a la vegada complicades per qualsevol adolescent. Després de sis anys, la cantant ha visitat als seus professors a l'institut i ha aparegut per sorpresa a l'hora del patí de tots els alumnes. Entre crits i aplaudiments, apareixia somrient i dedicant les següents paraules a les instal·lacions que l'havien vist créixer. 

"Deciros que tenéis un colegio de verdad, increíble, aprovechad mucho esto que, de verdad, no se ve en todas partes. Yo ya tengo 25 y ya he vivido bastantes cosas en este tiempo, y lo que yo cree aquí con mis amigos, con los profesores que hay y todo lo que hay alrededor no es algo que vaya a volver a vivir y me quedo para siempre conmigo (...) Y que estudiéis muchos, habéis tenido más rato de patio me lo tendréis que agradecer!" Una sorpresa que haurà quedat gravada per sempre més com un dels moments més surrealistes per tots els alumnes, sens dubte, mal dia per saltar-se classe o fer pila.

Aitana / Instagram
Aitana / Instagram

 Aitana no para mai quieta, té l'agenda més ocupada que mai, però amb aquesta visita ben segur li ha quedat clar que com a casa, enlloc. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!