Pedro Almodóvar, geni i figura, és, probablement, el director espanyol de cinema més conegut arreu del món. El manxec, que aspira a aconseguir un nou Oscar per Dolor y gloria, és l'Almodóvar més internacional del panorama nacional. A la seva ombra, o al seu costat, com vulguin veure-ho, hi té el seu germà Agustín, productor de les seves pel·lícules i el contrapunt ideal a l'expansivitat del seu germà. La part de seny que combina a la perfecció amb l'expressivitat i la rauxa de Pedro. Un Agustín Almodóvar de qui desconeixíem que en els seus inicis professionals va estar a punt de ser jugador del Barça. O això, o és el doble més brutal de la història d'una llegenda blaugrana, Xavi Hernández.

agustin i pedro almodovar

GTRES

Xavi Hernández Al Sadd EFE

Efe

Des de 1986, Agustín Almodóvar va començar a participar en la producció de les pel·lícules del seu germà, començant per Matador i passant per la resta d'èxits del director, com La ley del deseo, Mujeres al borde de un ataque de nervios, Hable con ella, Volver o Dolor y gloria. En moltes d'aquestes pel·lícules, el germà petit del director ha fet cameos estil Hitchcock. El vam veure fent de revisor del tren a Julieta o a Todo sobre mi madre és el taxista que porta Penélope Cruz a l'hospital abans de donar a llum.

agustin almodovar julieta

Julieta

agustin almodovar todo sobre mi madre

Todo sobre mi madre

També feia els cameos anys enrere, quan era jove. L'any 1983, als dinou anys, va fer de carter al film Entre tinieblas, on era l'encarregat d'entregar-li una carta procedent de l'Àfrica a Sor Estiércol (Marisa Paredes), perquè li lliuri a la Mare Superiora (Julieta Serrano). Una imatge impactant per la seva semblança amb una estrella del Barça de tots els temps, l'excapità Xavi Hernández. Un tuitaire ha posat sobre la pista de la que, certament, és la semblança més brutal de la història.

Qui sap si Agustín Almodóvar hagués estat un gran futbolista. O si Xavi Hernández hagués estat un gran actor. Però que semblen separats en néixer, és evident.