RTVE va decidir ressuscitar OT del bagul dels records. El concurs es va cancel·lar després de diverses edicions en el seu pas a Telecinco degut audiència a la baixa. Va ser tot un èxit en la seva primera edició on Rosa López es va proclamar guanyadora. Des d'aleshores, la persona que s'alçava amb el premi, també tenia l'honor i la responsabilitat de representar Espanya a Eurovisió. Una vegada acabat el concurs s'ocupava la direcció del grup de comunicació i se li va acusar nombroses vegades de "trampa". De fet, són els anys en què Espanya va quedar en les pitjors posicions que es recorden. No hi ha més que reviure l'episodi del Chikilicuatre. Tot un despropòsit.

Agoney rtve
Agoney rtve

El 2017, per a sorpresa de tots els fans, RTVE va rescatar de nou OT. Allà vam conèixer grans artistes com Aitana o Lola Índigo, entre d'altres. Precisament, d'aquestes primeres edicions també van sortir cantants com Alfred, Agoney, Amaia, Ana Guerra, entre d'altres. A fi del format, que en aquesta ocasió va durar tan sols tres edicions, l'ens públic va decidir crear un festival en el qual es triés entre el públic i un jurat la cançó que representaria Espanya a Eurovisió. L'any passat va ser tot un èxit amb Chanel. Unes gales molt reivindicatives i carregades de polèmica.

RTVE rescata alguns triunfitos per al Benidorm Fest

Tots els artistes que desitgin participar poden enviar les seves candidatures i un jurat decideix que concursants arriben a la semifinal. Curiosament, entre els 18 d'aquest any es troben alguns rostres molt coneguts pel gran públic i els fidels seguidors d'OT. Es tracta d'Alfred, Famous i Agoney. Encara que no són els que més vots tenen, són alguns dels favorits. Curiós.

Agoney EFE
Agoney EFE

Quan es van filtrar els noms dels semifinalistes, espectadors del format i autèntics eurofans es van tornar a tirar a sobre de la direcció del concurs per una possible "trampa". Això succeirà si finalment ells guanyen. Saben perfectament que els perseguirà aquesta ombra allargada.

En la seva edició d'OT va tenir oportunitat d'anar a Eurovisió amb la seva companya Míriam Rodríguez. Era una de les seves il·lusions, però no estava convençut del producte que defensava, porus això va demanar que no el votessin. I així va ser. Finalment van acudir Alfred i Amaia que en aquell moment vivien un bonica història d'amor juvenil, però no va traspassar la pantalla.