Ágatha Ruiz de la Prada és la darrera d’una llarga llista de famosos que es presta a viure una aventura amb Jesús Calleja, a l’espai que té a Cuatro i que du el seu mateix nom, “Planeta Calleja”. En aquesta ocasió, la dissenyadora va acompanyar l’aventurer a escalar un volcà. Tot i que la veritable erupció la va provocar amb les seves paraules.

Durant un passeig en kayak per Golfo Dulce, on hi ha algunes de les reserves naturals més importants de Costa Rica, Calleja va pensar que seria un bon moment per parlar de l’actualitat política.

agatha ruiz de la prada kayak

Mediaset

La independència de Catalunya, com no podia ser d’una altra manera, va ser el tema estrella. La conversa no té pèrdua: “Cuando pasó lo de Catalunya yo estaba de viaje, les dije poned un traje de bandera”, a l’aparador de la seva botiga de Madrid. I Calleja respon: “Tú querías dar la nota, querías que se viera que eras española”.

agatha tu casa

Mediaset

Arribat aquest punt, la dissenyadora ja anava sense frens: “Bueno, es que había que decirlo. Era el momento”. I desvela el seu somni més humit: “Pero a mi me haría ilusión ponerme el traje en una gran manifestación en Barcelona, porque cuento que eso es lo valiente. Yo creo que la gente se ha dejado comer el coco. Ahora hay un odio, una cosa tremenda...”.

Calleja, que s’ho veu venir, li pregunta pel president a l’exili. “¿Qué traje le pondrías a Puigdemont?”. A la madrilenya li va faltar poc per disparar a tort i a dret: “No lo quiero ni ver. No quiero que se ponga nada mío. Pero yo creo que ha hecho mucho más daño Mas que Puigdemont, porque Mas es el que hizo un daño atroz. Es que a Puigdemont yo lo encuentro súper tonto, la verdad. Tonto perdido. Tonto y además es cobarde, ¿no? Porque fíjate, yo si fuera él estaría feliz de estar en la cárcel, porque te haces un héroe. Pero joder, ni siquiera eso...”.

Sublim. En menys d’un minut insulta els presidents Mas i Puigdemont, menysprea la situació dels presos i, de retruc, apunta contra el gruix dels independentistes.

No és el primer cop que Ágatha Ruiz de la Prada té paraules d’amor cap als catalans. Fa tot just un any defensava a ca la Griso que a Catalunya hi havia un clima d’agressivitat que havia provocat el tancament de la botiga que tenia a Barcelona.

Com aquells que diuen que no són racistes perquè tenen un amic negre, o els que diuen que no són homòfobs perquè el seu cosí és gai, Ágatha Ruiz de la Prada s’ha fartat de explicar que no és catalanòfoba perquè la seva mare era catalana.

El darrer cop que Ruiz de la Prada va fardar d’espanyolistat per televisió va ser al programa de Bertín Osborne, on va aparèixer vestida amb la rojigualda, emulant Sonia Monroy quan ens va fer creure que l’havien convidat a la gala dels Oscars.

sonia monroy bandera

@soniamonroyhollywood

En el seu moment, Sonia Monroy va participar a Supervivientes, i malgrat fer un concurs fabulós i ser una gran supervivent, ens va deixar a tots bocabadats quan va embogir el dia de la gran final i es va desmaiar a mig programa per no haver quedat vencedora. Ágatha Ruiz de la Prada també va acabar una mica histèrica a “Planeta Calleja”, quan la van convidar a veure serps. No voldríem pensar que la cobarda és ella...