Aquest dimecres 17 d'octubre es va celebrar la quarta gala del nou Operación triunfo. Una gala marcada pel suport dels fans als dos concursants que van "gosar" qüestionar-se si la lletra d'una cançó de Mecano l'havien de cantar tal qual ("siempre los cariñitos me han parecido una mariconez") o canviant-la ("siempre los cariñitos me han parecido una estupidez"). La veien desfasada i anacrònica pels temps que corren. Ovació als triunfitos María i Micky i escridassada a Ana Torroja.

Desconeixem en aquest debat què és el que pensa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. És més de canviar paraules que poden ser ofensives a les cançons o de deixar-les tal i com les va escriure el seu autor? El que està clar és que ella és una groupie d'unes altres concursants d'aquesta edició, Natalia i Alba Reche, que ahir van versionar el "Toxic" de Britney Spears.

Les que són dues de les aspirants més ben valorades pel jurat, els professors i els espectadors, també ho són per Colau, que després d'aquesta actuació, als voltants de la mitja nit, va escriure aquest tuit:

Un cor lila després de destacar dues dones "brillants, poderoses, belles i valentes que podran amb tot" i que van fer sentir l'alcaldessa feliç i plena d'esperança pel futur més immediat. Immediatament després, la xarxa va reaccionar, no sempre de manera amistosa, després del text de Colau. Per parlar d'un programa de tele com OT i per considerar-les un exemple a seguir. Tuits sagnants que li tiraven en cara que no estigui per qüestions menys frívoles:

 No sabem si després de les crítiques, Colau es posarà a tot volum allò de "Camina, da un paso al frente y respira" per agafar aire o si preferirà una versió més vintage i sortir al balcó de l'Ajuntament per cantar-los-hi als seus haters: "Y aunque somos diferentes nos une una obsesión, cantar es nuestra vida y mi música es tu voz".