En una campanya que prometia emocions fortes el més comentat està sent la sortida de l'armari d'Ada Colau. Els dos blocs tripartits (JuntsxCat, ERC i CUP vs. C's-PSC-PP) preferirien que l'alcaldessa de Barcelona s'hagués posicionat en un dels dos grups però l'última de la llista de Catalunya en Comú-Podem ha fet una revelació més inesperada: ni en el sexe és d'un dels dos bàndols. No és lesbiana ni heterosexual sinó que ha tingut èpoques de tot. Aquesta informació ha sacsejat les xarxes. Els que l'han defensat per visibilitzar el món LGTB queden eclipsats pels que la critiquen no tant pel que diu sinó per quan i on ho diu. El més suau que li han escrit és "oportunista". Per convertir la bandera republicana en la de l'arc de Sant Martí només calen 3 colors més.

colau republicana  EFE

EFE

Colau no ha tornat a badar boca. L'entrevista no va triomfar en audiència. A Catalunya Sábado Deluxe només va aconseguir un 7,1%, per sota del FAQ's de Ricard Ustrell (18,6%) i de La Sexta Noche (7,5%). Va ser doncs l'última opció dels programes en directe de dissabte. Però la repercussió transcendeix el share de Telecinco. Potser el resum de les acusacions a la primera alcaldessa que ha tingut Barcelona és el tuit de l'escriptora Rosa Montero:

Montero és columnista d'El país i una de les intel·lectuals que va signar el manifest que considerava el referèndum de l'1-O una "estafa democràtica".  La seva opinió té el valor de no caure en l'insult però és tendenciós. Defensa que Iceta sigui gai i ho digui fora de campanya però no tolera que Colau ho digui en campanya. Acusa la líder dels comuns d'"abaratir" la causa LGTB. La xarxa no acostuma a tenir tants miraments:

De totes les reaccions l'única que de debò importa a Colau és la de la seva actual parella, Adrià Alemany, amb qui feia cua per votar en les eleccions municipals que la van fer alcaldessa el 2015.

ada colau parella   ACN

ACN

El pare dels dos fills de Colau, Luca i Gael, ha deixat escrit al seu FB com se sent:

fb adria alemany

La frase final és una doble picada d'ullet. Avanti popolo és un fragment d'un himne comunista italià, Bandiera rossa, i italiana era la nòvia que va tenir Colau.