Fa pena com alguns mitjans de comunicació tracten els seus treballadors. Vets, censura, condicionants, xantatges... i també acomiadaments express. Aquest, el d'un acomiadament, ha estat l'últim cas de la cadena SER. Ha fet fora un treballador que feia 25 anys que treballava per a ells. De la nit al dia. Tal qual. Good-bye. Arrivederci.

Es tracta d'un tal Juli Cuenca, al que no aconseguim posar cara, però suposem que és un de les cares ocultes de la ràdio. Aquells que no presenten, que no es posen davant del micro, també són part fonamental dels programes. Tècnics de so, operaris, muntadors de vídeo, escaletistes... no ens n'oblidem. Encara que de vegades les notícies més sonores són els presentadors i presentadores acomiadats, el de Juli és un cas digne d'esment. Ho ha explicat a Twitter el mateix protagonista, indignat, trist i frustrat, però amb ganes de tirar endavant. S'ha quedat a l'atur després de 25 anys a la SER. L'han acomiadat per la porta del darrere: mentre estava de vacances, li han donat la puntada de peu al cul.

"Tornar de vacances i trobar-te que l'empresa, la SER, on fa gairebé 25 anys en la que treballes et manen al carrer. 'Reestructuració de plantilla' diuen... Doncs sí, a la SER m'han fet fora. Deixo enrere més de mitja vida dedicada a la ràdio, el millor mitjà de comunicació," reflexiona Juli, del qual no tenim imatges perquè a la seva foto de perfil de Twitter llueix Jan Laporta, el qual s'ho va passar d'allò més bé fa uns dies al festival de Cap Roig a Calella de Palafrugell.

Però Juli segueix, sense embuts: "El més apassionant, que vulgui i vulgui sempre, i també el mitjà més mal pagat. Crec que la ràdio no morirà mai, però ara sí que crec que la mateixa gent que gestiona el mitjà el pot matar. Volen reinventar la ràdio... Aneu amb compte". Finalment, Juli agraeix tots els companys de feina que ha tingut durant aquest quart de segle. "Fotògrafs, redactors, tècnics... Gràcies! I un agraïment especial a la gent de comunicació del FCB", tanca. Força, Juli!: aviat trobaràs una nova feina on et tornaràs a sentir valorat.

Allau de suports

El tweet no ha tardat a fer-se viral i Juli ja compta amb múltiples missatges de recolzament, dels quals volem destacar-ne uns quants, entre ells el corresponsal d'ESPN Moi Llorens, l'arxiconegut narrador de Onda Cero Alfredo Martínez i el mateix Gerard Romero. També destaca entre els missatges un d'Aitor Álvarez, periodista de TV3, que li mana un encàrrec a la Cadena SER: "Fan fora de Ràdio Barcelona, just tornant de vacances, Juli Cuenca, un gran professional, entregat a la ràdio i bona persona. Abans de l'estiu van fer fora també un altre gran professional, Crisol Tuà. Segurament els substituiran exbecaris per 900 euros al mes". Fa mal.