La manifestació del sindicat policial  Jusapol a Barcelona per commemorar els abusos policials del referèndum de fa un any encara porta cua. El  passat dilluns 1 d'octubre, dos dies després de la manifestació policial, van tractar-ho a la TV de la Generalitat valenciana. Al programa À Punt Directe, que presenten Carolina Ferre i Juan Nieto cada tarda al canal (antic Canal 9 i actual À Punt) comencen entrevistant la portaveu de Jusapol a Alacant.

jusapol a la tele valenciana  a punt

À Punt

El presentador Juan Nieto s'adreça a ella en valencià, idioma habitual de la cadena que dirigeix Empar Marco. Li formula la pregunta "Què és el que va passar este cap de setmana als carrers de Barcelona?". La portaveu de Jusapol es lamenta: "Antes de empezar les agradecería que las preguntas me las hicieran en castellano". L'absurd és que immediatament respon la pregunta sense traducció. L'ha entès perfectament. En una connexió posterior la convidada hi insisteix:

El presentador li replica: "Les preguntes són molt faciletes, segur que les entén. No hi ha problema, si no les entén les torno a repetir, però són molt fàcils, no hi haurà problema". I la senyora Maria Victoria respon sense necessitar traducció simultània. Següent pregunta "S'ha reflexionat en el cos policial després de les càrregues de l'1-O?. Ella repeteix "¿Me puede repetir la pregunta? Es que no lo he entendido bien". I sense traducció respon "No tenemos nada que reflexionar". Tercera pregunta "Per què va participar-hi el líder de VOX?".  Respon també sense traducció al castellà. Quan pregunta si comparteixen els ideals de VOX la senyora insisteix en protestar. El presentador no entén que la portaveu d'Alacant del sindicat digui no entendre el valencià però vagi responent perfectament totes les preguntes. Dona per acabada l'entrevista.

carolina ferre apunt directe

À Punt

La xarxa ultra a la seva: Parlar en valencià a una persona d'Alacant que respon sense traductor a la TV valenciana? Intolerable.

Que l'arbre no tapi el bosc. Jusapol amaga en un inexistent conflicte de comprensió la resposta clau de l'entrevista a la policia. Preguntada pels abusos policials de l'1-O diu "No hemos de reflexionar nada".