La associació Justicia Salarial Policial (Jusapol), que engloba policies nacionals i guàrdies civils que, oficialment reivindiquen l'equiparació salarial i oficiosament estan fent un homenatge als agents de la Policia i Guàrdia Civil que van protagonitzar les càrregues de l'1-O està fent acte de presència en la manifestació d'aquest dissabte pels carrers de Barcelona.

Jusapol policia Nacional Guardia civil manifestació policies - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

Un sindicat que ha fet una crida "a no caer en provocaciones". Els mateixos que fa uns dies van penjar dues fotos al seu perfil d'Instagram on van escriure sobre la imatge de la convocatòria dels CDR "Pasaremos y por encima", com a resposta a l'eslògan que han fet servir els independentistes per convocar la concentració, "No passaran". A més a més, ho acompanyaven amb la imatge del bíceps d'un policia espanyol, com volent dir que no tindrien cap problema per arribar com sigui a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

jusapol amenazas instagram

Captura pantalla Instagram Jusapol

La presència de Jusapol en la manifestació ha vingut acompanyada d'una posada en escena inclassificable, amb uns escuts manufacturats més propis d'una pel·lícula de segles passats que del segle XXI, tal i com han recordat algunes persones a la xarxa, com el presentador d'Està passant, Toni Soler, que amb només quatre iròniques paraules ha deixat en evidència com d'estrambòtica està sent la seva presència als carrers de Barcelona.

Un comentari que ha tingut respostes molt punyents per part dels seus seguidors a les xarxes:

Com deia un dels usuaris, no ens estranyem si al proper número de les aventures d'Astèrix i Obèlix ens els trobem en pàgines interiors.