Com va informar fa uns dies ElNacional, 8TV prescindirà abans d’acabar la temporada del programa de Josep Cuní 8 al dia. L’objectiu de la cadena per la nova temporada era apostar per un programa més fresc, combinant informació i entreteniment, liderat per una parella de presentadors famosos. Seguint aquest guió, s’havia contactat amb Xavi Coral, Daniel Domenjó o Cristina Puig. La cadena del Grup Godó, però, s’ha vist obligada a executar un pla B davant de les diverses negatives dels presentadors mediàtics temptejats, que han optat per no fer el salt a una cadena que porta uns registres d’una mitjana global de share d’un 3,4% (2016).

En vista d’aquest imprevist, la direcció de continguts del grup ha decidit apostar pel nucli dur d’informatius de Rac1 per aixecar un programa diari dirigit per Jordi Armenteras, que presentaria amb tota probabilitat juntament amb Laura Rosel. L'espai vol ser molt més informatiu que d’entreteniment. Els dos presentadors disposarien de diferents reporters repartits per la geografia catalana, un format que recordaria España Directo.

La decisió ha estat presa a la vista de l’excel·lent resultat de la cadena de ràdio, que no només és líder en la franja d’entreteniment sinó també d’informatius. Armenteras és sots editor del No ho sé de Rac1, i va ser l’editor dels serveis informatius de la cadena durant deu anys. Rosel dirigeix el 14/15, l’informatiu del migdia i és l’editora de tots els butlletins de la franja del matí i El Món a Rac1

Rosel i Armenteras ja han fet diverses proves de càmera, juntament amb altres periodistes de Rac1 com Marc Martínez Amat i Mònica Usart.

El trio clau d’informatius que ha portat Rac1 al lideratge encara el nou repte amb la seguretat de saber que si les coses no van bé, poden tornar a la ràdio, ja que així ho han acordat.

Les condicions del nou programa

Pilar Rahola, que encara té contracte amb Broadcaster (la productora dirigida per Noemí Cuní, filla de Josep Cuní), tindrà previsiblement un espai d’entrevistes, una mena de cara a cara on la popular escriptora i periodista debatrà l’actualitat amb altres mediàtics. Es previsible que dins d’aquest esquema els partners de Rahola siguin personatges com Basté i altres participants de l’emissora.

La cadena vol donar una nova imatge als vespres de 8TV, i per això prescindirà de tots els membres de la productora de Josep Cuní que ha portat a terme des del 2011 la producció de 8 al dia.

Amb aquesta decisió, la cadena pretén tancar a tots els efectes l’etapa protagonitzada per Josep Cuní.