La nova temporada de 8TV ja és aquí. Dilluns 3 de setembre engega una nova programació que poc té a veure amb la dels últims mesos. La novetat més destacada ja l'havíem anunciat: la franja del migdia es queda sense el programa més vist del dia de la cadena, Arucitys ara es veurà a La Sexta.

arus presentacio la sexta

La Sexta

Que el Grup Godó no hagi lluitat més per l'espai que més diners li donava semblava un clar indicador del final del canal. Però de moment, allà segueixen. Aquesta tardor volen començar forts, buscant pujar d'audiència amb uns continguts nous i cridaners: amb els programes de capçalera consolidats però també amb noves ofertes a la graella.

La pregunta que ens fèiem tots era si Ramon Rovira deixaria pas al setembre al seu presentador dels divendres, Pol Marsà. I sembla que així ha estat. Jordi Armenteras i Pol Marsà estaran al capdavant dels dos espais més reconeguts de la cadena. Cada vespre, a les 20:30, Armenteras comentarà l'última hora de l'actualitat del dia a 8 al dia. La diferència amb la temporada anterior, diuen, és que buscaran donar explicació dels perquès dels titulars de la jornada.

armenteras 8 al dia

8TV

I després de la informació, arribarà l'anàlisi de la mà de Pol Marsà. Ell representa el futur de la cadena, i com a tal el posen al timó de La nit a 8tv, espai que s'emetrà de dilluns a divendres, des de les 20:55 fins a les 23:00. Entrevistes i debats que incorporaran la figura dels columnistes, cinc personalitats mediàtiques que assistiran al programa un cop per setmana per donar la seva opinió sobre algun tema de l'actualitat. Aquesta primera setmana comencen amb Manel Delgado, dimecres arribarà el fitxatge estrella de la temporada: quan s'estrena Xavier Sardà, l'endemà veurem l'economista José M.ª Gay de Liébana i tancarà la setmana Víctor-M. Amela.

pol marsa 8tv

8TV

Una altra de les novetats d'aquesta tardor es dóna gràcies a un acord amb Barça TV. Les dues televisions col·laboraran juntes per emetre, en directe pels dos canals, la tertúlia Hora B presentada per Laura Aparicio, que analitzarà l'actualitat del club. El cap de setmana, els equips formatius del club s'emetran en directe per 8TV. Tot just abans d'uns cursos d'anglès que segueixen el mètode Vaughan, per ajudar els teleespectadors a millorar el seu nivell.

laura aparicio  barça tv

Barça TV

Els espais informatius seguiran sent la columna vertebral del canal, mentre que durant el prime time apostaran per continguts de ficció i documentals internacionals. Les sèries i les pel·lícules segueixen sent fonamentals per a les nits de 8TV. La tercera temporada del Suits de Meghan Markle, White collar i El cercle Bletchley són la seva esperança; així com algunes minisèries de la BBC que col·loquen les nits de dimecres i dijous. I divendres? Intentaran competir amb la competència amb els misteris de Sebastià d'Arbó.

suits

Suits

Com dèiem, els documentals adquiriran una gran importància durant aquesta temporada. La cadena ha arribat a un acord amb el festival internacional DocsBarcelona, que els oferirà setze títols de temàtiques de tota mena. A més a més, Eduard Berraondo conversarà amb algunes reconegudes figures científiques en un programa setmanal.

Com anirà l'audiència de 8TV en aquesta nova temporada? Milloraran o s'enfonsaran?