La nova cadena en català, 8tv, fa un mes que camina i comença a prendre les primeres decisions. La idea dels seus propietaris, representats per l'empresari audiovisual Nicola Pedrazzoli, és ser una alternativa popular a TV3. Per això han optat per cares conegudes. 

Entre els més famosos presentadors hi ha Ares Teixidó o Frank Blanco. Ara un substituirà l'altra. El conductor català de Zapeando va abandonar La Sexta. No era mala idea que intentés repetir aquell èxit de sobretaula de La Sexta ara a 8tv a la mateixa hora, a quarts de quatre. Però les seves audiències han estat nefastes:

frank blanco 8tv

Frank Blanco, 8tv

Aquesta quarta setmana de programa Frank Blanco, PAM (Programa Anti Migdiada) ha fet: 0,3%, 0,1%, 0,1% i 0,2% els quatre dies que s'ha emès. Molt baixes en relació a l'expectativa creada. Ell és bon presentador però té un problema de col·laboradors, molt fluixos, desgastats, acomiadats d'altres programes i mal operats. Li cal un canvi de cares i neteja d'imatge.

8tv té la solució: canviar-lo d'hora. Els programadors aposten per convertir-lo en programa nocturn i canviar de col·laboradors, d'un estil més jove i de late night. Caldrà canviar també de títol perquè ja no podra ser "anti-migdiada".

rocco operat 8tv

Programa anti Migdiada, PAM, 8tv

El problema és que per encabir-lo han de fer un forat i segons avança en exclusiva EN Blau 8tv cancel·la un altre programa de la graella d'una altra estrella catalana que havia estat presentadora de TV3: Ares Teixidó.

8tv tancarà el programa Sexual Revolution d'Ares Teixidó al qual només li queda una setmana. La nit de l'1 d'octubre acabarà i a partir del dilluns 4 d'octubre PAM de Frank Blanco s'emetrà a la seva hora, les 10 de la nit. Ares Teixidó es queda sense la feina.

ares teixido 8tv

Ares Teixidó, 8tv

Segons informen a EN Blau fonts coneixedores de la situació, s'hauria promès a la presentadora lleidatana de 39 anys que se la recol·locaria en un destí encara per determinar. Ares Teixidó, que ja ho sap, "està que trina", literalment. No li falta raó. El seu programa era dels que més audiència feia a la cadena.

Però la seva franja, de 10 a 12 de la nit, és el prime time, la més buscada pels anunciants i la que més gent mira. Per això Frank Blanco, amb un programa molt més car, li arrabassa el lloc. Lògicament un programa de sexe com el de Teixidó no pot anar a la sobretaula. De moment Ares es queda sense res. Penja post lloant el seu equip, pobres. L'últim rumor és que passarà a ser de diari a setmanal, diumenge a la nit. Un mal menor.

ares

Ares Instastories

Els que van fer la vella 8tv, la d'Alfons Arús i Josep Cuní, recepten paciència. Aquella 8tv va ser la de més èxit mai feta, la que va arribar a fer audiències del 28,2% a prime time, amb un debat entre Oriol Junqueras i el ministre Margallo. Arús va començar fent zeros de share i Cuní no va arrencar fins passats uns mesos.

Això sí, els col·laboradors que ja es veu que no funcionen, al carrer.