La ràdio líder d'audiència a Espanya està de celebració. 100 anys des que van començar les emissions de Cadena SER, mitjà de comunicació que actualment pertany al grup Prisa. La ràdio aguanta, la ràdio agrada i la ràdio es continua escoltant. Es pensava que l'arribada de la televisió ensorraria el nombre d'oients de la ràdio i no va ser així. El mòbil tampoc ha pogut acabar amb les grans audiències radiofòniques de Cadena SER. Segons l'últim Estudi General de Mitjans (EGM) publicat són de mitjana més de 4,2 milions d'oients que escolten l'emissora centenària diàriament. Roberto Sánchez (57), presentador de Si amanece nos vamos, Àngels Barceló (60), presentadora de Hoy por Hoy, Carles Francino (66) amb La Ventana i El Larguero de Manu Carreño (54) omplen de veu la programació actual de Cadena SER. Ara bé, tots són conscients que la ràdio no seria el mateix sense totes les veus que es van mantenir en antena durant molt de temps abans que ells es posessin davant el micròfon. Dimecres les veus més prestigioses i conegudes de la ràdio es van trobar a Barcelona per celebrar en una gala el centenari de Cadena SER.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cadena SER (@la_ser)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Otero (@otero_julia)

 

Tot i semblar que la competència entre les emissores supera a l'amistat entre els periodistes que en formen part, a la gala organitzada per Cadena SER es va demostrar el contrari. La professió va per davant de l'emissora i és per això que el Museu Nacional d'Art de Catalunya va rebre a grans i mítiques veus de la ràdio espanyola. Andreu Buenafuente (59) va ser el presentador que va conduir la gala que es va allargar fins altes hores de la matinada. El presentador de Reus treballa actualment a Cadena SER gravant un pòdcast d'emissió setmanal conjuntament amb Berto Romero (49), Nadie sabe nada. Andreu Buenafuente va començar a destacar en el món radiofònic quan va presentar El Terrat a SER Catalunya, projecte amb el qual va guanyar el Premi Ondas al Millor programa de Ràdio Local l'any 1997. Posteriorment, va aprofitar el nom del programa per a fundar una empresa dedicada a la producció televisiva, radiofònica i publicitària.

sala
Gala Cadena SER - Cadena SER

Luis del Olmo (87) i Iñaki Gabilondo (81), eterns rivals de competència en audiències radiofòniques, van ser els dos primers pilars de la comunicació a pujar a l'escenari per a parlar amb Andreu Buenafuente. "Con lo que me ha dado la radio a mí, mil veces que naciera, mil veces que intentaría buscar un micrófono". Aquestes van ser les primeres paraules que va pronunciar el presentador de Protagonistas, programa que va superar les 12.000 edicions emeses. Les següents convidades a pujar dalt l'escenari amb el presentador van ser les veus femenines que encara sonen a la ràdio: Àngels Barceló, Julia Otero (64), Pepa Fernández (58) i Gemma Nierga (58). Totes quatre van parlar sobre l'evolució de la ràdio segons la seva perspectiva. José Ramón de la Morena (67) i José María García (80), mítiques veus de la ràdio esportiva de nit, van pujar també a l'escenari. Joan Manuel Serrat (80) va ser dels últims de la nit a parlar amb Andreu Buenafuente elogiant a la ràdio com a mitjà de difusió de música.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cadena SER (@la_ser)

 

La llista de convidats va ser molt llarga, des de polítics d'arreu d'Espanya, com ara la ministra d'educació i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría (46), o l'assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès (41). Cares també molt conegudes de l'àmbit de la comunicació i la cultura no es van perdre la festa, entre ells van destacar Josep Cuní (70) i Isabel Jemio (63). Cadena SER ha celebrat el seu centenari en una gala a l'altura de la ràdio que treballen dia rere dia per aconseguir una societat més informada i lliure de desinformació.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cadena SER (@la_ser)

 

Bona
Olga Viza, Isabel Jemio, Josep Cuní i Antoni Bassas - Cadena SER

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!