Miley Cyrus protagonitza una notícia insòlita i no és per alguna de les seves presentacions, sinó perquè la volen portar a judici, després d'haver publicat una fotografia seva en el seu compte Instagram, on sumeixi més de 180 milions de seguidors. L'autor de la imatge és el fotògraf Robert Barrera, que va presentar una demanda en un tribunal federal de Califòrnia contra la cantant i actriu, per publicar la imatge a les seves xarxes socials, sense el permís de l'autor.

La denúncia del paparazzi argumenta que la protagonista de 'Hannah Montana' va rebre un benefici financer per la publicació de la fotografia, el que va impulsar el tràfic al seu compte i va augmentar els ingressos generats per la venda de la seva música. "La fotografia va ser copiada, emmagatzemada i exhibida sense llicència o permís, infringint així els drets d'autor del demandant" va assegurar el fotògraf. "La infracció inclou una URL per a un mitjà d'expressió fix i tangible que era prou permanent o estable per permetre que es comuniqués durant un període de més d'una durada transitòria i, per tant, constitueix una infracció específica", va afegir Robert Barbera.

El paparazzi va prendre la instantània el 2020 però no ha estat fins ara quan aquesta es va fer popular arran del post de l'exnoia Disney. En la imatge apareix l'artista saludant els seus seguidors, el que no sembla tenir gens de polèmica al voltant. Tanmateix, el fotògraf ha considerat que a més d'infringir els drets de l'autor, hi va haver un benefici financer pel mig i per això ha actuat legalment contra Miley Cyrus.

Tanmateix no és la primera vegada que Robert Barbera actua contra una celebritat. A començaments d'aquest any, el fotògraf va demandar per segona vegada a la cantant Dua Lipa també per compartir una de les seves fotos en el seu Instagram. "Sota informació i creença, les infraccions van augmentar el tràfic al compte i, al seu torn, van fer que el demandat obtingués un augment en els ingressos generats a través dels esdeveniments promocionals del demandat i la venda de les obres musicals del demandat", assenyalava el text de la demanda de Barbera, qui sol·licitava la devolució de tots els guanys atribuïbles a l'activitat infractora, una ordre que prohibeixi a Lipa infringir qualsevol dels seus altres treballs.

Aquest any ja ha executat dues demandes, la primera contra Dua Lipa i ara contra Miley Cyrus. Però fa tres anys va fer el mateix amb la cantant Ariana Grande argumentant que va violar la llei de drets d'autor per una imatge que la cantant va pujar en el seu compte d'Instagram el 2017. Es tracta d'una instantània en la qual surt dempeus al carrer subjectant una bossa. El que el va molestar el fotògraf és que ni tan sols l'hagin citat en els crèdits de la imatge perquè la gent sabés que ell és el responsable de la imatge. L'any 2020 va intentar una segona demanda contra la intèrpret de 'Side To Side', però ambdós casos van ser desestimats posteriorment. També l'octubre de 2019, va demandar Justin Bieber pel mateix motiu en un cas que ràpidament es va resoldre fora dels tribunals.